sâmbătă, 6 iunie 2009

mentalitate



Soare / Luna
Noapte / Zi
Alb / Negru

Eu am o nedumerire de ceva vreme, insa nu am reusit sa o exprim in cuvinte pana astazi.

De ce noi, oamenii, gandim ca femeia trebuie sa stea la cratita, iar barbatul trebuie sa conduca masina?
De ce femeia trebuie sa creasca copiii, iar barbatul sa munceasca mai mult sa intretina toata familia?


Exista si femei - taximetriste, si exista barbati bucatari!


De cele mai multe ori, un barbat gateste mult mai bine decat o femeie, tocmai de aceea la aproape toate restaurantele nu o sa gasesti o bucatareasa, o sa gasesti un bucatar!


Si femeia stie sa conduca o masina, si de cele mai multe ori o face mai bine decat un barbat. Este mai atenta, mai binevoitoare cu ceilalti participanti la trafic, nu este pragmatica si nu injura atat de dur si des cum fac barbatii.


Cel mai bine este ca femeia si barbatul sa se completeze reciproc, sa se inteleaga si sa isi respecte deciziile. Sa faca fiecare ceea ce ii place sa faca si ceea ce stie sa faca mai bine. Nu sa mearga pe principiul cum ca tu trebuie sa faci "x" lucru pentru ca esti barbat, iar eu fac "y" lucru pentru ca sunt femeie.



Poate mie ca femeie imi place sa repar diverse lucruri prin casa ( mai bat un cui, mai stric un aparat:P ), iar tie ca barbat iti place sa calci rufele, spre exemplu. De ce nu ar putea face fiecare ce ii face placere?

6 comentarii:

momo spunea...

hehe,,,momentan nu,ti pot rasp decat la una din intrebari,,am citit intr,o carte o chestie ce mi s-a parut destul de interesanta: legat de sofat, nu stiu poate ti,am mai zis,,sau nu,,se spune, din pc de vedere psihologik: ka barbatul vede masina ka facand parte din el, ka o kontinuare a corpului sau,,si atunci el devine foarte sigur pe sofat (rar vezi o femeie sa konduca ku o sg mana), iar kondudusu ku o mana arata siguranta barbatului. Pe cand o femeie, vede mmasina ka o entitate separata, total diferita fata de ea, si atunci,,nefiind sigura tine volanul ku 2 miini:P,,,asa se kam explica mentalitatea asta kretina: ca mai mult barbatii terbuie sa conduca o masina...

raluka spunea...

deci daca eu conduc masina cu o singura mana e de bine, nu? :P (oricum, asta se intampla poate si pentru ca femeia in general respecta regulile, si una din regulile scolii de soferi este sa ai ambele maini pe volan...)

Momo spunea...

hehe :)),,,nu kred,,,kred ka is mult mai konstiente de perikole femeile, decat barbatii-barbatii is mai inkonstienti-ka n,ai sa vezi o femeie sa apese pe accelerator,,,vezi si u pe youtube ka destepti din astia is numa masculi,,,nu barbatii is ku masinile ka pasiune..."Masinile puternice"

raluka spunea...

se poate...mie imi plac masinile puternice:D...un bmw preparat, 500 cai putere..."am soseaua mea, doar un singur sens, ma va duce unde vreau "(youtube bmw laf romexpo vineri)

momo spunea...

momentan mai am doar browserul internet explorer kare merge odta la 100 de ani,,,si daca nu se milogeste si de mine cineva sa,mi trimita un executabil de la firefox mozilla nu prea o sa pot sa ma uit dupa masin ta "iubita" si toate astea pt ka domnisoara Andreea, a av marea grija sa,mi dea un CD cu tot cu virusi :((,,,si m,a infectat pe mine de tot :-<

Iaţcu spunea...

Vorbesti despre roluri stereotipizate si / sau inversarea lor in practica uzuala.
Bre,
nu inteleg o chestie.
De ce la un astfel de articol ai pus acel "69" ca subtitlu? Ai cumva acea nedumerire ca si iatcu, adica: in pozitia sus pozata cine sta deasupra?
Iti inteleg dilema.