miercuri, 21 octombrie 2009

5 lucruri de care are nevoie blogul meu

Cea de-a treia proba din concursul SuperBlog 2009 vine din partea hostway, si reprezinta una din cele mai mari provocari ale vietii mele ca bloggeritza. That's why, I swear to tell the truth, the hole truth, and nothing but the truth!!!


Daca as fi o persoana modesta, as spune ca exista poate mai mult de 5 lucruri de care ar avea nevoie blogul meu. Daca as fi o persoana orgolioasa, as spune ca blogul meu este perfect si nu mai are nevoie de nimic.
Dasa as face o analiza SWOT probabil as gasi tot atatea lucruri bune cat si rele la blogul meu. Probabil in "threats" as descoperi cel mai usor acele lucruri care ii lipsesc blogului meu, as cauta metodele de imbunatatire si m-as pune pe treaba. Insa toata aceasta procedura ar fi total subiectiva.


Astfel m-am gandit sa fac o cercetare de piata, sa aflu de la cititorii mei care sunt acele lucruri de care are nevoie blogul meu.
Si in continuare astept comentarii...is never too late!


Intre timp, ...sa va spun o poveste.

Primul meu job, facand abstractie ca sunt reprezentant AVON de la varsta de 18 ani, a fost undeva prin anul II de facultate. Am lucrat ca operator de interviu al unei renumite firme de studii de opinie si marketing, pe perioada alegerilor locale. Toata actiunea se petrecea undeva pe la Piata Sudului. Initial m-a speriat locatia: departe de unde locuiam, zona necunoscuta, nu auzisem multe lucruri despre cartierul Berceni...Dar imi doream sa lucrez, si nu a mai contat restul. Am cunoscut numeroase persoane: unele mai dragute, altele de-a dreptul ciudate. Atunci am realizat ca imi plac oamenii, imi place sa comunic cu ei, sa descopar ce se afla dincolo de masca.

M-am retras din sfera politica mai apoi, continuand sa lucrez ca operator de interviu pentru o alta firma, de aceasta data pe proiecte diverse: dulciuri, bauturi (alcoolice si non-alcoolice), reclame, cafea, produse bancare etc. Aici am invatat sa cunosc mai bine specia numita om. Am conversat cu persoane sus-puse, cu persoane nu tocmai binevoitoare, cu persoane dragute si cu persoane apatice, cu persoane glumete, dar si cu persoane triste, singure.... Fiecare proiect aducea o noua provocare in viata mea. Spre exemplu, proiectele la bauturi alcoolice presupuneau intervievarea persoanelor care sa consume zilnic alcool, si nu asa o bere la o terasa cu prietenii...Si barbati hai ca mai gasesti, dar femei...Dumnezeu cu mila. Chiar daca ele consuma zilnic alcool, este foarte greu sa le convingi sa recunoasca, si mai mult de atat sa stea cel putin 20 de minute cu tine sa-ti raspunde la intrebari.
Din toata aceasta experienta ( de aproximativ 3 ani) cred ca am invatat ceea ce trebuie spus, cand trebuie spus, cum trebuie spus, si mai ales cui trebuie spus! In viata in general.


Iar astazi...lucrez intr-un birou...fara haz...fara provocari sociale...stres, monotonie :(
Noroc cu SuperBlog 2009!!!

Cum spuneam aceasta proba vine din partea hostway. Eu scriu pe blog pentru ca imi place sa scriu. Pentru ca vreau sa spun ceea ce simt, si de multe ori nu se poate face lucrul acesta direct. Pentru ca vreau sa ma eliberez uneori de anumite dureri si este cea mai eficienta metoda pe care am gasit-o pana acum. Este ca si cum ai povesti durerea ta unui strain in timpul unei calatorii lungi cu trenul, ca atunci cand ai coborat din tren sa lasi o parte din ea acolo. Pentru ca vreau sa impart cu cineva micile bucurii ale vietii. Si niciodata nu mi-as cumpara un domeniu pentru asta. Nu as plati pentru a fi "gazduita" sa scriu ceea ce simt. Cand voi avea un business, cand imi voi vinde munca si nu voi mai fi un simplu pion intr-un office, si voi scrie tehnic...voi cauta hostway.

Revenind la ale noastre...
5 lucruri de care are nevoie blogul meu...


M-am gandit sa ma joc "Simon says" (sunt inca un copil) si ca urmare am trimis cateva e-mail-uri. Nu am vrut sa cer acest lucru cititorilor mei care sunt inscrisi in concurs, pentru ca stiau deja despre ce este vorba ... si, din nou, nu mai era obiectivitate. Sper sa nu se supere ...


1. Cippy says: "Un template mai dezvoltat un pic. Si mai multe poze in articole."
De asemenea, Mihai says: "Un design nou, care sa evidentieze mai bine articolele, si sa le separe mai clar. Un layout putin mai lat. "
-Uneori si eu as vrea sa am un template original, ceva fain cu care sa ies in evidenta. Totusi, nu stiu ce ar putea sa ma reprezinte mai bine decat un fundal verde si acel "U" mare.


2. Alex says: "Are nevoie de o campanie de publicitate, pentru a se face mai mult auzit in intreaga lume!"
- Ei bine dragilor, am participat la ZBB (ziua bloggerilor bucuresteni-31 mai) anul acesta, si "mi-am facut publicitate".


3. Ciprian says: "Articole mai putin complexe; care sa fie pe intelesul tuturor."
- Eu chiar cred ca blogul meu este destul de simplist, cu bune si rele din viata reala, chiar daca tind eu prea sus, si visez eu prea mult si nu cred ca nu se poate!

4. Cristi says: "Un debate: o idee pe orice tema care sa incite la discutii. Un fel de sondaj Pro and Cons referitor la ideea respectiva."- Ar atrage cititorii.
De asemenea, Romeo says: "Continut pentru adulti".
- Stiu ca am momente cand vorbesc cu subinteles. Stiu ca sunt o persoana deschisa...si chiar voi incerca sa scriu macar un articol nu tocmai ortodox, special pentru Romeo. Nu cred totusi ca va fi prea curand, dar va fi...hope so. De fapt, poate ca ar fi chiar incitant un debate cu tenta sexuala.


5. Basse says: "Write the articles in English to be able to understand them."
- Promit ca ma voi gandi serios si la a scrie cateva articole in engleza...


Cu toate acestea, asa cum este el in prezent, blogul acesta ma reprezinta! Este parte din mine, si i-am dat viata prin sufletul cald pe care l-am pus in el, din sufletul meu, si sunt mandra cu ceea ce am realizat!

7 comentarii:

Momo spunea...

hm,,,
mai iti aduci aminte de replica asta? "tara arde si baba se piaptana". muream kand auzeam replika asta pe strada. Sau pe ala care cand m,am indreptat spre el, eu fiind la 2 metri de el, nu apukasem nici sa,l intreb ceva,,ca a facut 90% stanga si m.a okolit la 3 metri :)) il speriasem saracu. Sau piinea si iaurtul :P

Eu cred ca ideea ta mi se pare ingenioasa sa,i intrebi pe ceilalti, pt ca pana la urma din mom ce tu ti,ai ales acest fond inseamna ca.ti place, dar intreband pe ceilalti, intotdeauna vin idei noi si chiar interesante UNELE din ele :D

1.Cippy: mai multe poze,,,hm,,nu,s de acord, pt ca tu oricum ai ff mult verde pe lateral,,si daca ai face pestrit si la mij,,chiar ca,,,

Mihai: nu e rea ideea lui, exact ce ziceam eu, ka e kam mult verde pe lateral, poate ku foarte putin micsorat laturile verde-lui. Daca tu acum, in mom asta, ai schimba templatul as simti ca si kum ceva din tine vizual ar lipsi, vb ff serios,,,asta chiar face parte din tine,,,asta e impresia mea,,,

2.Alex: nici eu nu as pune publicitate never ever (asa imi zicea si mie cineva,,) si cred ca motivele sunt aceleasi ;)

3.Ciprian: daca articolele tale nu-s pe intelesul tuturor,,,atunci lasa ca,i dau eu un link de la un blog sa vedem ce intelege.

4. Cristi: cred ca aces Cristi se uita prea mult la "Alice says", unde la fiecare sf. de video zice tipa aia: "astept mesaje si pareri de la voi.Voi ce credeti?e bine sa fac asa sau asa?" - mi se pare cam straniu sa fac asa ceva, e ca si cum ai cere celuilalt sa.ti lase comm,,nsh,,

Romeo: asta cu "Continut pentru adulti": e cea mai tare. Lasa-o asa :))=)).

Raluca, ramai tu cu ideile tale!

5. Basse: la asta ma gandeam eu aseara, ka as putea scrie si in germana,,,:P so, do it!


Vad ca in general ai cam cerut parerea baietilor. De ce? :D

raluka spunea...

paine cu sana:P
pai...parerea baietilor...nu stii ca eu ma inteleg mai bine cu orice barbat decat cu o femeie?:P pentru ca in general barbatii spun ceea ce cred, nu se gandesc inainte ca poate o sa deranjez ca spun asta...pe cand o femeie e mai prefecuta, si aproape niciodata sincera...iar eu aveam nevoie de realitate

Momo spunea...

ahaaaaaaaaaaa

bine,,,,de akum,,,nu mai primesti comm de la mine :D

Momo spunea...

(glumesc) :-<

FELICIA spunea...

Ai primit raspunsuri pertinente de la prietenii tai.....intr-adevar din exterior se vede mai bine. Eu nu-ti dau sfaturi, ma consider incepatoare....eventual primesc.

Anonim spunea...

Multumesc pentru un blog interesant

raluka spunea...

Multumesc pentru apreciere, dle anonim!