joi, 22 octombrie 2009

Today Tomorrow Toyota

Inca o proba SuperBlog 2009:" Cum explicati faptul ca Toyota este lider mondial al pietei auto? "



Eram in liceu, clasa a XII - a, cand ne plimbam cu Toyota RAV4, masina colegei noastre Simonica. Iubeam masina aia. Si inca o ador.

Visam ca, intr-o zi, sa am si eu una. Si inca mai visez!...

Imi aduc aminte cum, intr-o luni, am plecat de la ore pentru a merge la film. Cu ce am mers ? Cu Toyota RAV4, bineinteles. Imaginati-va 6 pustoaice intr-o RAV4, pe Magheru. Rasete, muzica si multa voie buna. Stiu ca am vazut atunci "O de la Othello", la cinema Scala. O tragedie pe care noi, in timpul vizionarii, am facut-o sa devina comedie. Nu s-au bucurat foarte mult de acest lucru persoanele care au stat in randul din spatele nostru, insa pentru noi a fost unul dintre cele mai frumoase chiuluri realizate vreodata in anii de liceu.


De ce este Toyota lider mondial pe piata auto?

" 豊田佐吉(とよだ さきち)静岡県出身(1867年1930年)が創業した豊田自動織機製作所(現在の豊田自動織機)に、1933年9月に開設された自動車部が起源である。この設立の中心になったのは佐吉の息子である豊田喜一郎1894年1952年)であるが、初代社長に就任したのは佐吉の娘婿(喜一郎にとっては義兄〔旧戸籍法では妹の夫が本人より年上である場合、義兄と言う扱いとなる為〕)である豊田利三郎である。織機製作における鋳造・機械加工技術等のノウハウを活かし、研究期間を経て1935年に自動車製造を開始。1937年に独立した新会社「トヨタ自動車工業株式会社」が設立された。"(sursa: Wikipedia)


* Pentru ca este un produs japonez! Adica, Toyota = calitate


* Pentru ca Toyota este cea mai bine vanduta masina in U.S.A., deci este lider pe piata auto a Statelor Unite ale Americii, asadar automat este lider mondial. Ceea ce se vinde bine sau mai putin bine pe piata auto europeana este mai putin important.


* Pentru ca ofera atat performanta, cat si siguranta.

Conducatorii auto din intreaga lume percep masinile Toyota ca simbolizand precizia japoneza, avand calitate si respect fata de client. Cu toate astea, cati dintre voi isi cumpara o masina marca Toyota doar pentru ca este lider mondial pe piata? Important este ca masina pe care o ai sa te implineasca ca sofer, sa te reprezinte, sa fie ceea ce ai tu nevoie! Si cred ca orice sofer are nevoie de o masina care sa-i ofere siguranta, dar totodata sa fie performanta.


Viziunea Toyota este "kaisen" = autoperfectionarea continua.

Cand lumea este in continua schimbare, tu nu trebuie sa ramai pe loc. Chiar trebuie sa fii cu un pas inaintea pietei. Si asta face Toyota. Proiectantii si tehnicienii Toyota au inovat tehnologia si ne-au adus mai mult spatiu interior, emisii reduse de CO2, siguranta si confort!
Crezi ca ai nevoie de mai mult?



3 comentarii:

daninho spunea...

ai spus-o bine - referitor la U.S.A. :)

Nume de baiat spunea...

da, mai este nevoie de ceva, mai este nevoie de tine!!

Momo spunea...

stii ce scrie acolo in caracterele alea? hm,,,pe mine ma pune pe gandauri ;))