miercuri, 27 octombrie 2010

un Lamborghini alb

Astazi vom face caracterizarea unui Lamborghini alb, netbook-ul, nu masina.

ASUS Lamborghini Eee PC VX6




Incepem cu aspectul fizic placut.
Netbook-ul VX6 a preluat detalii din design-ul roadster-ului Lamborghini Murcielago LP640. Pe langa luxul pe care ni-l ofera, avem parte si de performanta. Tastatura este silentioasa, iar panourile exterioare pe langa faptul ca au un aspect deosebit, sunt confectionate dintr-un metal durabil. Daca esti o persoana distinsa, si foarte activa; luxul si performanta oferita de acest micut Lamborghini ti se potrivesc perfect.

ASUS respecta traditia Lamborghini si ne aduce un transfer de date de 10 ori mai rapid cu standardul USB 3.0. Este performer multimedia datorita implementarii celei de-a doua generatii a solutiei video NVIDIA ION. Totodata netbook-ul foloseste si NVIDIA Optimus, tehnologie care asigura performante video optime si o autonomie mai mare datorita capacitatii sale de a comuta in timp real intre solutiile grafice disponibile (grafica integrata si cea dedicata). Jocurile sunt o mare arta in ziua de azi, si eu, ca utilizatoare a acestui Lamborghini, pot juca cele mai noi si mai interesante jocuri.

Foloseste un display cu iluminare LED cu diagonala de 12'' si rezolutie 1366x768, dispune de un procesor dual-core Intel Atom D525, iar memoria RAM DDR3 poate avea o capacitate de 1, 2 sau 4 GB.
Acumulatorul Li-Ion de 2600 mAh ofera o autonomie de sase ore; timp suficient pentru a citi ultima proba SuperBlog, pentru a cerceta, gandi, si edita articolul.

ASUS ofera separat si mouse-uri wireless complementare, care respecta liniile de design folosite de VX6. Si este si foarte precis, operand la o rezolutie de 2500 dpi. Adaptorul USB inclus are o raza de operare de pana la 10 metri, si este perfect compatibil cu orice PC.
Eu, ca o domnisoara care se respecta, trebuie sa asortez geanta cu pantofii/cizmele; asadar si mouse-ul netbook-ului meu trebuie sa fie in acelasi ton cu netbook-ul pe care il detin. Nu pot utiliza un netbook Lamborghini si un mouse clasic. Asa cum ma respect pe mine, trebuie sa-mi respect si netbook-ul; si, de asemenea, ASUS trebuie sa se respecte si sa-si respecte produsele si clientii, totodata.

Pentru o calitate cat mai buna a sunetului redat de difuzoarele integrate, Asus a folosit, pentru acest netbook, tehnologia Bang & Olufsen ICEpower. Astfel, am cel mai clar si intens sunet atunci cand vizionez un film, sau ascult muzica preferata, in functie de starea de spirit. Conectorii disponibili sunt VGA, HDMI, un USB 2.0, doi USB 3.0, RJ-45 si doua jack-uri audio, plus un cititor de carduri MMC/SD. Interfetele wireless disponibile sunt 802.11 b/g/n si Bluetooth 3.0.

Ca si utilizator al acestui netbook beneficiez de serviciul ASUS Web-Storage, si anume, pot folosi o capacitate de stocare de 500 GB in mediul cloud, suplimentand astfel capacitatea de 250 sau 320 GB a harddisk-ului.
Bucurie mare: cati mai multi GB pentru mine.

Nu-i asa ca, in afara de procesorul Intel Atom si solutia NVIDIA Ion 2, nimic altceva ( configuratie, dotari, design) nu sugereaza ca ar fi vorba despre un netbook? Si nu cantareste mai mult de 1,5 kg. Asadar, in "geamantanul" meu plin cu toate prostiile, ca orice geanta a unei femei, nici nu se face simtit acest netbook.

Trebuie precizat ca netbook-ul este disponibil si pe negru, in cazut in care considerati ca negru impune mai mult respect.
Design deosebit, sunet perfect, imagini in culori vii si clare, viteza ... toate in ceva atat de mic.


Articolul este scris pentru etapa 18 a concursului SuperBlog 2010.

Niciun comentariu: