marți, 25 iunie 2013

Black Friday Romania


Traim in era electronica, muncim mai mult online, facem cumparaturi online, ne traim viata online, iesim online cu prietenii; in concluzie: traim mai mult online decat offline.
Mie una imi place sa socializez offline, sa vad priviri, sa studiez oamenii, sa-mi fac cumparaturile din magazine - mai ales cand trebuie sa probez ceva ca sa stiu daca imi cumpar sau nu, daca mi se potriveste sau nu.
Cu toate astea ador online-ul pentru ca este rapid. Iar atunci cand achizitionez ceva il primesc direct acasa, frumos ambalat. Mai ales daca este vorba despre un produs electronic sau electrocasniz, si am nevoie de informatii pentru a ma decide intre doua produse similare, am google, am bloguri pe care gasesc diferite opinii si este mai usor sa na decid ce produs sa aleg; decat intr-un magazin in fata unui vanzator care incearca sa ma 'corupa' sa cumpar produsul x, pentru ca la acela primeste el comision mai mare.

Black Friday este ziua reducerilor (online si offline), reduceri la magazinele de IT, electronice si electrocasnice. In 2011 a fost si la noi prima editie Black Friday Romania. A fost o editie pilot, cred ca putem spune asta, avand in vedere ca foarte putini romani au stiut de Black Friday, iar retaileri au avut ocazia de a testa piata.
Pentru cea de-a doua editie romanii au avut asteptari mari. S-au uitat din timp pe site-urile de IT, electronice si electrocasnice, si-au notat si codul produselor dorite, doar sa fie totul mai rapid si mai usor atunci cand se da startul reducerilor. Din pacate, unele stocuri au fost prea mici. Astfel ca romanii asteapta urmatoarea editie de Reduceri Black Friday.
Si eu astept Black Friday. De ce sa cumpar un produs la pret intreg, cand pot cumpara acelasi produs cu reducere cateva zile/saptamani mai tarziu? Tu iti faci cumparaturile de Black Friday?
Oferta de Black Friday creste de la an la an, nevoile oamenilor cresc si ele, informatiile despre produse sunt din ce in ce mai cautate in online. In editia 2012 au fost reduceri inclusiv pentru cosmetice si accesorii feminine.
Am preluat multe lucruri faine din afara, Black Friday este unul dintre ele. Abia astept editia 2013.

2 comentarii:

Marin spunea...

Abia astept black friday-ul. In acest an vreau sa imi cumpar multe dar foarte multe. Un domeniu sa imi fac un blog, cateva carti, un televizor nou si un dslr.

Black Friday Romania spunea...

Ar fi bine daca ar tine mai multe zile, ca anul trecut, dar diferit decat anul trecut sa nu le mai pice siteurile, ca nu am chef sa stau la cozi in magazine.