luni, 18 octombrie 2010

Tarom

"Drumul ne formeaza, dar destinatia ne defineste. "

Pe drumul nostru in viata trecem prin multe incercari, care ne ajuta sa ajungem la maturitate.

Drumul ne formeaza ca personalitate; locul in care ne dorim sa ajungem, si in care ajungem intr-un final, fiind cel care spune totul despre noi, si ceea ce si cine suntem.

Asemeni lui Harap-Alb, eroul basmului popular, care trebuie sa treaca prin multe incercari dificile pentru a capata o viziune clara asupra vietii si a greutatilor ei, pentru a se maturiza; fiecare proba constituind o invatatura. Orice calatorie are caracter initiatic, reprezinta o metafora a vietii. Din perspectiva mitica, drumul lui Harap-Alb inseamna suprema pregatire a eroului, caci presupune cunoasterea lumii si a propriilor limite. Personajul de basm face o calatorie, marcata de numeroase incercari, iar la destinatie se afla izbanda, atingerea telului propus, marea recompensa.

Daca ar fi existat Tarom-ul atunci, Harap-Alb nu mai avea probleme pe drum: cu Spanul, cu Imparatul Ros, si nu ajungea sa-i cunoasca pe Setila, Flamanzila, Gerila...; pentru ca se urca in avion si ateriza direct la Imparatul Verde.

Pentru ca astazi totul este mult mai usor. Drumul care te formeaza poate fi unul placut, linistit, iar destinatia care te defineste ca om este o noua experienta frumoasa ce conduce la indeplinirea unui vis.


In septembrie 2010 Tarom a lansat prima campanie de imagine. In comunicatul de presa se afirma faptul ca Tarom priveste viata ca suma tuturor destinatiilor si isi propune sa dea valoare vietii consumatorilor prin oferirea de noi experiente.

Majoritatea romanilor vad aceasta companie ca avand o traditie, si au incredere in ea, dar totusi o considera usor invechita. Managerii companiei aleg acum sa iasa pe piata cu oferte moderne, adaptate in special tinerilor din ziua de astazi. Pentru ca tinerilor le place sa calatoreasca; pentru ca a calatori inseamna a trai; pentru ca a merge mai departe inseamna a invata, pentru ca a ajunge la destinatie inseamna a implini un vis. Pentru ca toate acestea sunt parte din noi.



http://www.youtube.com/watch?v=6vX1MKT7umQ

In viata, suntem calatori. La destinatie devenim cineva. Si depinde de noi daca acel cineva este cel care visam sa fim. Tarom ne ajuta sa fim cineva. Decolari line, aterizari usoare, personal amabil, toate astea te fac sa te simti in siguranta oriunde ai merge si oricine ai fi.

Competitia SuperBlog 2010 ne formeaza ca bloggeri, finala ne va defini ca superbloggeri. Am scris acest articol pentru proba cu numarul 12 a concursului SuperBlog 2010.

Niciun comentariu: