luni, 8 noiembrie 2010

suntem calatori in spatiu si timp


Am zburat cu Tarom-ul. Dar am zburat peste ani, nu si peste tari sau mari.


Sunt in Bucuresti, in anul 2110. Traficul rutier este fluid, nu mai sunt atat de multe masini.
Cele mai inalte cladiri ale orasului (si sunt destule acum, dupa 100 de ani de la ridicarea sediului BRD - bloc turn, spre exemplu) gazduiesc parcari pentru elicoptere.
Daca suni la 112 salvarea care imediat vine la tine este un elicopter.

In 2110 oamenii merg la serviciu cu avionul.
Nu se mai face naveta in fiecare dimineata Targoviste - Bucuresti pentru a ajunge la job; se urca omul frumos in avion si in 15 minute este la munca.
Ba mai mult de atat: barbati si femei lucreaza in Italia, in Spania - dar locuiesc in Bucuresti, alaturi de familie, de cei dragi. Drumul dus-intors la serviciu se realizeaza prin intermediul transportului aerian. Lucram pentru greci, pentru bulgari; si ei pentru noi. Lucram in Budapesta, in Bruxelles, si locuim in Romania.

In avion, la cerere, calatorilor li se poate face un masaj; sau sunt rasfatati cu bunatati. Acestia ajung acasa linistiti, sunt fericiti si se pot bucura de familie. Nu mai sunt ei cei care conduc - nu se mai joaca cu nervii lor in trafic, in aglomeratie - , asa ca pe drum se pot relaxa in voie: muzica, un film, o carte; o limonada, un fresh, o bere sau o tarie; poate chiar o atipeala buna.

Managerii companiilor au avioane micute, private, cu care merg la birou. Au pilot acum, nu sofer.

Exista chiar abonamente aeriene. Abonamente business si abonamente pentru elevi si studenti, cu o reducere de pret semnificativa.
Copilul tau studiaza la Universitate in Franta, sta in campus insa la fiecare sfarsit de saptamana vine acasa. Poate veni si in fiecare zi, pe avion invata, isi face temele, proiectele sau pur si simplu se odihneste.

Lumea este mult mai calma acum, tocmai datorita transportului. In 2010 faceam 2 ore de la multinationalele din Baneasa pana acasa; in 2110 facem 2 ore din San Sebastian pana acasa in Bucuresti.

Cat despre concedii, acum nu mai plecam la mare in Grecia, sau la munte in Austria; plecam in concediu in Statele Unite. Pentru ca viteza de deplasare este mult mai mare acum, si ajungem mult mai usor peste ocean. Sunt la ordinea zilei concediile in Florida(Miami, Panama), in Chicago...


Pe langa toate acestea, exista avioane speciale care te poarta in timp. Acestea nu sunt, deocamdata si din pacate, accesibile tuturor. (Vor veni insa si acele vremuri)
Vrei sa te intorci in timp, sa-l revezi pe Charlie Chaplin - acum in 2110 ai aceasta oportunitate.
Aceste avioane sunt cu pilot automat. Te urci singur in avion, iti alegi destinatia, anul....restul detaliilor...si esti acolo in doar 1 minut. Este foarte important de stabilit chiar de tine, inca de la inceput, detaliile pentru intoarcere.

Ce frumoasa este viata in viitor. Oare mai traiesc eu 100 de ani? , caci nu ma pot muta in viitor.


Articolul este scris pentru etapa nr 25 a concursului SuperBlog 2010.

3 comentarii:

Anonim spunea...

La abonamentele business vor da ciocolata gratis?

Anonim spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor si nu numai.
Am vizionat cu atentie blogul tau si vreau sa spun ca am fost foarte fascinat de ceea ce am gasit. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Încep sa îl citesc cu drag.
Noi promovam la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tau ; am specificat sursa articolului si am deschis si un subiect pe baza acestuia. Daca doresti, poti sa ne recomanzi orice articol si noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face placere, de asemenea, sa stim ca ai dori sa ne sustii în acest proiect de radio si sa accepti o eventuala colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzeaza toate genurile de muzica, exceptând manele si piesele necenzurate, avem si câteva emisiuni, stiri etc. Ne-am propus sa realizam un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de sustinerea si ajutorul tau si al celorlalti colegi bloggeri. Dorim sa cream o echipa numeroasa, de oameni cu un talent aparte si m-am gândit ca, poate, ai vrea sa ni te alaturi si sa colaboram, binenteles, pe unul dintre domeniile care îti place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile si modul de a gândi al bloggerilor si al ascultatorilor nostri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tau si sa ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un email asculta.whisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Multumesc,Cu stima Vlad!

raluka spunea...

doar chocoholicilor! asadar, join the club