joi, 7 octombrie 2010

eyes up here!


O noua experienta vizuala. Noua tehnologie ATI Eyefinity, adusa pe piata de catre AMD, permite conectarea a 3 pana la 6 monitoare simultan la o singura placa video.


Totul este posibil prin folosirea unor conectori Display Port 1.1, ce pot folosi display-uri multiple. Aranjarea monitoarelor se face din driver si permite sistemului de operare sa le vada ca pe un intreg.

In cadrul probei cu numarul 3, SuperBlog 2010 si AMD ma intreaba cum as folosi tehnologia Eyefinity, la scoala sau la serviciu.
Avand in vedere ca am terminat de ceva vreme cu scoala; iar in jobul meu sincer nu imi doresc sa folosesc aceasta tehnologie, pentru ca nu vreau sa vad facturi, fise si note contabile pe 6 monitoare odata; cred ca as putea doar sa-mi imaginez cum as folosi Eyefinity in propriul meu business.

Visez la un pub al meu. Un pub sportiv, simplu, ceva gen Irish-ul. In fiecare seara, clientii straini, in special englezi, stau la masa, la o bere, cu prietenii si urmaresc pe un singur ecran mare (6 monitoare eyefinity) meciurile de fotbal, campionatele de tenis, darts si billiard. Tehnologia creeaza o alta atmosfera, jocul este mai aproape, mai real, il simti, il traiesti, esti acolo.


Tehnologia Eyefinity poate fi folosita foarte bine de gameri: NFS, Moto GP, Star Craft, Quche Cuntter, Doom 3, Counter Strike, Aliens vs Predator si altele.
De pasionatii de filme, care isi pot face propriul cinema la ei acasa.
Pasionatii de documentare, de National Geographic, de asemenea cred ca vor fi foarte fericiti sa aiba o astfel de tehnologie de partea lor.


Sora mea si-ar dori sa se utilizeze aceasta tehnologie la facultate, la medicina. Ar fi un plus in examen pentru fiecare student care ar vedea o disectie pe un astfel de ecran mare; daca ar vedea toate schemele, si fiecare vena in parte, marite, ar intelege mai bine si le-ar fi mult mai usor apoi in practica.

Si lista poate continua!
Tu, cititor drag, cum ai folosi ATI Eyefinity?

2 comentarii:

Unknown spunea...

Eu l-as folosi pentru niste aplicatii simple, in care de exemplu pacinetii sa introduca simptome si un calculator central sa ii sfatuiasca daca trebuie sa se prezinte la spital sau sa stea acasik si sa ia pastilute..
Asa poate unii ar veni mai des pentru asistenta medicala daca ma intelegi,,,stai...nu da!!!!doar glumeam:P

Bogdan spunea...

cum 80% din timp il petrec in fata monitorului, cu cat mai multe cu atat mai bine :) arunci o privire si poti vedea tot ce misca pe sistemul respectiv, de la jocul care ruleaza, filmul care sta pe pauza, torrentul ce pirateaza ultimele noutati :), un player audio ce intretine atmosfera si o consola ce ma anunta ca serverul de mail e down. Naspa. Dar, ce conteaza e faptul ca schimba modul de a interactiona cu sistemele, totul parca e mai transparent. Ma gandesc totusi unde tii atatea monitoare...