vineri, 29 octombrie 2010

a fi sau a nu fi blogger?

Orice munca platita epuizeaza si degradeaza mintea. - spunea Aristotel. Atunci cand, ceea ce faci, faci cu placere, este mult mai usor si mai frumos, iar rezultatele sunt fructuoase.
Blogul meu este un vis, care incet-incet s-a facut auzit, si a inceput sa infloreasca, sa creasca, m-a ajutat sa ma descopar, sa ma eliberez, sa cresc, sa evoluez, sa fiu eu!
Intr-o seara in care ma simteam fara speranta, m-am uitat la filmul "Raise your voice" cu Hillary Duff, film care mi-a dat curaj, m-a determinat sa-mi ascult visurile, sa fiu puternica, si sa invat sa pierd daca vreau sa castig. In acea seara am creat blogul, blogul meu:) , si am scris ceea ce am simtit. Am continuat apoi sa scriu ceea ce simt, ceea ce traiesc, ceea ce vad, ce iubesc, ce-mi displace, ce ma ingrozeste.
Teoretic, daca ai un blog, indiferent de ceea ce postezi acolo, te numesti blogger.
Dar ce inseamna, de fapt, sa fii blogger? Asa cum pentru a fi cantaret trebuie sa ai voce si ureche muzicala; si pentru a fi blogger trebuie sa stii sa scrii. Sa scrii corect din punct de vedere gramatical si sa ai o exprimare coerenta, ca cititorul sa inteleaga opinia ta.
Cred ca nu are nici o legatura cu talentul. Trebuie sa vrei sa scrii, sa ai curaj sa scrii realitati, sa incerci si sa te regasesti in scris.
De asemenea, consider ca pentru a fi un blogger adevarat trebuie sa ai liber la comentarii. Chiar daca iti rezervi dreptul sa le moderezi. Dar numai asa poti afla parerea cititorilor, numai asa poti interectiona cu "publicul". Din pacate, sunt foarte multi bloggeri care nu accepta comentarii. Si atunci, chiar putem sa-i numim bloggeri? Sau sunt doar niste frustrati, care isi exprima in scris doleantele si le lasa asa, doar atat conteaza, nimic mai mult?
Eu ma consider o bloggerita. Impartasesc trairile mele cu cititorii, primesc sfaturi sau reprosuri, uneori; primesc aprobare sau incurajari alteori. Scriu despre o idee, o cauza, o traire, si ma bucur cand sunt apreciata si vad ca mai sunt si alte persoane care lupta pentru acea cauza; si poate ca eu, prin randurile mele, am ajutat pe cineva sa creasca, sa prinda curaj, am dat sperante, am combatut ideile unora, am sustinut ideile altora; si toate au fost publice, nu am ascuns nimic, nu m-am ferit de nimic. Pentru ca am invatat sa lupt liber pentru ceea ce cred si simt.
Blogurile sunt un mod de informare. De aceea, atunci cand ai un blog tehnic, trebuie sa fii tu insuti bine informat. Sa cercetezi tema inainte de a scrie despre ea, pentru a fi credibil si a nu dezinforma cititorii.
Blogosfera este asemeni globului pamantesc. Globul pamantesc "inghite" toate tarile; blogosfera cuprinde multitudinea de blogguri din toate domeniile(literatura, fotografie, afaceri, stiri, chiar si cele personale).
Blogosfera este cea care afirma, promoveaza, sustine sau distruge anumite afirmatii. Blogosfera a ajuns a fi astazi biblia noastra. Acolo cautam prima oara acea informatie de care avem nevoie. Acolo ne scriem prima oara durerea, infrangerea - poate printr-un comment, poate printr-un articol cu subinteles. Acolo ne strigam iubirea, fericirea. Acolo suntem noi insine.
Inainte, "blogosfera"de astazi era la "carciuma din cartier" probabil. Caci doar acolo se putea vorbi liber despre orice. In zilele noastre, blogurile sunt cele care vorbesc, vorbesc liber despre orice. Blogosfera este cea care ne conduce vietile. Depindem intru totul de blogosfera. Ne doare in partea dreapta cautam repede un blog despre sanatate sa vedem cu putem avea. Vrem sa vedem un film vechi, cautam pe bloguri o recomandare. Vrem sa mergem la o piesa de teatru, inainte de a cumpara biletele, citim cronicile de pe bloguri sa vedem daca merita.
Bloggeri putem fi noi toti, noi cei deschisi, cei care scriem, cei care comentam, cei care citim pur si simplu. Iar blogosfera este lumea in care traim.
Mi-am expus parerile, si am scris acest articol pentru proba hostway nr. 19 a concursului SuperBlog 2010.

Un comentariu:

momo spunea...

ce fain,,

nu cred ca m,as fi descurcat vreodata sa scriu asa diversificat si captivant despre ideea de "blog" :D