duminică, 10 octombrie 2010

oferta de 100 eur

Ca in fiecare dimineata, imi citesc mail-urile. Si ca de obicei, ma uit si in spam. Aici, am un mail cu titlu oferta. Il deschid usor tremurand, si nu datorita aerului rece din birou, ci datorita emotiilor pe care le incerc in doar cateva fractiuni de secunda. Ce poate fi? In spam? De la cine? Macar e de bine?

"Buna, Raluca!
Am gasit texte bune pe blogul tau. Asadar, avem nevoie de tine pentru a scrie un articol despre cel mai nou serviciu al nostru de consultanta. In urma redactarii acestui articol, veti primi 100 Euro. Termenul pe care il ai la dispozitie pentru redactarea postului este de 72 de ore.
Trebuie sa ne dai textul in exclusivitate, iar pe blogul tau poti pune doar 500 de caractere din articol cu link catre pagina noastra in care apare integral.
O zi frumoasa,
B.
Project Manager "


Waw, sa ma citeasca ei pe mine! Si sa imi ceara sa scriu pentru ei! Nemaipomenit. Extraordinar! Cat de mult ma bucur! E grozav, Doamne....
Trebuie sa ma apuc de investigat!

- Alo, Casper, am primit o oferta. Trebuie sa scriu un articol. Iti dau acum un forward sa vezi.
Si, auzi, sa-mi scrii si mie ce stii tu despre ei si despre noul lor serviciu. Ma apuc acum de cercetari, caut pe net, o sa imi intreb si colegii de serviciu daca stiu si ce stiu despre ei si serviciile lor; dar poate ma ajuti si tu. Trebuie sa scriu cel mai perfect articol ever.
Si pentru ei, si mai ales pentru mine. Nu pot rata o astfel de oportunitate.
O sa il sun si pe Dorin, de la firma de research, poate ma ajuta si el cu vreo informatie ceva.
Hai te pup, ne auzim mai tarziu! Pa pa.

Il sun pe Dorin. Ii spun despre ce este vorba, si ma roaga sa il las o zi, sa vada ce proiecte de research a avut in ultimele doua luni si ce poate afla.
Apoi dau un google search. E logic ca nu putea lipsi acest search din documentarea mea. Incerc sa gasesc un forum, si niste pareri ale clientilor companiei, chiar daca pe alte servicii. As incerca chiar sa fac rost de niste pliante ale lor, de la targuri si expozitii; si poate cel mai usor ar fi sa-i rog pe ei sa mi le trimita.

Studiez, citesc, gandesc....
Am incheiat cercetarile, am pus cap la cap informatiile, am si improvizat - ca doar trebuia sa-mi pun amprenta asupra textului - , si le-am trimis articolul. Acum imi trec prin cap "n" ganduri...cum voi primi banii; dar oare chiar merit doar 100 eur? Tot efortul meu, si telefoanele, si mail-urile...Si cat profit vor scoate ei de pe urma acestui serviciu, si cat vor castiga ei in urma cititorilor mei...Dar nu ma plang. Pentru inceput, este bine. Sunt multumita cu mine!

Lumea incepe sa creada in blogguri; pentru ca in sfarsit oamenii au inteles ce inseamna un blog. Oamenii stiu ca internetul este viitorul, si atunci cand ai nevoie de un sfat, de un serviciui, de un produs il gasesti imediat acolo, pe net, Si in special pe un blog. Pentru ca bloggeri nu se ascund sa scrie ceea ce cred, ceea ce gandesc, ceea ce au vazut si ceea ce stiu. Si intotdeauna pe blog gasesti o parere sincera. Atat in articole cat si in comentariile la articole.

Si ...cum o sa cheltui 100 euro? pai...shopping: ciocolata, bilete la teatru, o camasa....si cam atat; pentru ca nu sunt suficienti pentru ghetutele de munte pe care le-am vazut sambata in magazin.

Take it slow, darling!
mi-am imaginat ca am primit acest mail pentru etapa nr 7 a concursului SuperBlog 2010. Dar astept sa mi se deschida portile acestui drum!

3 comentarii:

momo spunea...

Doamne Raluca,,,cat de real ai putut sa scrii. vorbesc foarte serios, traiam cu tine, pas cu pas, din mom inc are ai scris ca ai primit mail,ul de la firma respectiva pana la modul cum ti,ai cheltuii banii!!!

Extraordinar,,,si cand am citit la sfarsit ca e pentru concrusul "Super Blog" efectiv, inima mi,a tresarit de tristete si am dat capul, cu tot cu ochii peste cap,,

foarte foarte faorte fain si atat de real scris!!! ca o mare scriitoare!!!

super,,deci, si acum,,mai am trairile care le,am av in timp ce citeam!!! rar mi se intampla asa ceva, ff rar,,sa traiesc cu toata fiinta ceea ce celalat a exprimat prin scris!

Unknown spunea...

Si eu care deja ma pregateam sa iti dau mesaj de felicitare pentru premiu...:)
Pare foarte real articolul, reusit:)Cam toate se potriveau, inclusiv cu pretul piperat al ghetutelor, cu teatrul...etc..

Bogdan spunea...

si pe mine ma pacalise. deja ma pregateam sa fac cheta p'aci sa-i ajunga si de ghetute :P pana sa citesc ultimile 4 randuri credeam ca e pe bune. am suferit un adevarat soc emotional:D dati-i 100 Euro ca nu-mi revin.