marți, 8 noiembrie 2011

Africa ... on the road

Gasca mea are chef de aventura. Vrem ceva altfel, vrem o experienta off road.

Iesim la o cafea si ne creionam planul. Plecam noaptea din Bucuresti, caci este mai liber drumul. Mergem cu Land Cruiser-ul lui A. Este foarte important sa avem o masina de teren, iar Land Cruiser-ul Toyota este o masina cu 60 de ani experienta in off-road.
Mergem in Africa de Sud, in Cape Town. Vrem sa vedem Lacul Victoria. In Cape Town este capat de linie, pana acolo insa traseul expeditiei noastre este unul grandios.
Ne pregatim cu grija bagajul, sa nu uitam lucrurile importante precum lanterna, busola, bricheta, artificiile, hartile, schitele, etc.

Si iata ca a venit ziua cea mare a plecarii. De la serviciu fiecare merge la el acasa, sa doarma, sa fie odihnit pentru drum. Seara, la orele 22, ne strangem si pornim. Din Romania catre Turcia. Dormim in masina, oprim pe la moteluri ieftine pe care le gasim pe drum - nu atat pentru a dormi mai bine decat in masina, cat pentru un dus cald.
Drumul continua...ne oprim vreo 2 zile in Damasc...vreo 2 zile in Beirut...vizitam diverse, ne odihnim...si plecam mai departe pe Wadi Rum - Iordania.
In Egipt venim cu alta ocazie, special pentru vedea Piramidele.
Continuam cu cel mai periculos drum din Africa - N. Kenya, cel putin asta am citit pe forum-uri atunci cand ne-am creionat traseul. Nu pare a fi un drum periculos; e drept - este provocator, exact un astfel de drum cautam pentru experienta noastra off-road. Pe drumul acesta am simtit adevarata adrenalina. Suntem foarte bucurosi ca am ales sa mergem cu Toyota Land Cruiser, caci este destul de confortabil si sigur, avand in vedere obstacolele, pietrisul, gropile, nisipul.... de pe drum. Creste abrupte, drum ce coboara brusc - toate obstacolele din calea noastra le-am depasit cu Toyota Land Cruiser.
Tanzania, Zambia...aici romanii nu au nevoie de viza, deci nu pierdem foarte mult timp pe la granite.
Mai departe Zimbabwe - Botswana si capat de linie: Cape Town.
Stam cateva zile bune aici, atat pentru a ne incarca bateriile cum se spune, pentru drumul de intoarcere; cat si pentru a vedea frumusetile sale. Stam la plaja, ne bronzam, mergem la Victoria Lake, Peers Cave si ajungem sa ne indragostim de oras.
Vom reveni aici cu siguranta.


Ne intoarcem pe un alt traseu, incercam sa ne facem expeditia cat mai aventuroasa.
Noi provocari: Namibia - Angola - Congo - Nigeria - Libia - in Israel ne mai oprim cateva zile, si Romania. Din nou acasa.

Fara Land Cruiser-ul Toyota al lui A. probabil nu ajungeam sa ducem la bun sfarsit o astfel de expeditie. Este o masina stabila si usor de manevrat, chiar in cele mai dure conditii. Noi am plecat la drum usor incordati, dar A. stia ce conduce si stia ca nu avem de ce sa ne fie teama. Cu Toyota avem siguranta si confort, nu am avut limite si am mers exact pe unde am vrut fara probleme.
Masinile pentru off-road sunt faine asa deschise la culoare, ca cea a lui A. (vezi imagine ) - sa se vada ca s-a mers cu ele - sa se vada praful pe ea, stropii de noroi. Sa se citeasca aventura prin care a trecut.

Ne-am simtit precum Indiana Jones in aceasta expeditie. Gasca mea va continua cu aventurile. O data pe an, primavara, trebuie sa ne pregatim o astfel de expeditie off-road. Fie pe alte continente, fie la noi in tara.



Articol scris in cadrul concursului SuperBlog 2011, etapa nr. 17.

5 comentarii:

Bogdan Nicolae spunea...

v-ați dus prea departe. pentru o experiență off-road de neuitat îl iei pe A. cu tot cu Toyota și vă duceți până în Hunedoara. senzație maximă.

raluka spunea...

las' ca stiu, acolo in HD bip bip-tia mea are santiere si stiu cum lucreaza la drumuri, de ti se termina in fata drumul si efectiv sari cu masina!
Eu zic sa mergi si tu cu noi in Safari...;)

Laurentiu Iancu spunea...

A fost frumos, dar cat a costat benzina? :))

raluka spunea...

am avut sponsori;)

Ochiu ratiunii spunea...

sponsorii au rezolvat problema benzinei... dar cu concediul cum ati facut? sa nu spui ca erati toti in concediu de ingrijire copil :))))