miercuri, 2 noiembrie 2011

Miss Independent

I'm Miss Independent,
that's why you love me...
- avea Ne-yo o melodie -

Imi place sa fiu independenta, sa nu depind de nimeni si nimic, sa fiu libera - nicidecum sufocata sau in posesia cuiva, nicidecum sa mi se spuna ce sa fac si cand si cum. Scrie si la profilul meu, in partea dreapta a paginii de start a blogului: "iubesc soarele si libertatea". Da...iubesc libertatea!! Sa stiu ca oricand pot face ceea ce imi doresc. Doar sunt femeie! Robert A. Heinlein spunea "femeile si pisicile fac ce le place..."
Ce inseamna libertate? Autonomie.
Totusi, autonomia presupune ceva mai mult decat libertatea. Libertatea inseamna sa faci ceea ce iti doresti; dar nu intotdeauna ai resursele necesare. Autonomia iti da acces sa faci ceea ce iti doresti si iti ofera toate resursele necesare, presupune mai multa mobilitate. Esti autonom, esti liber sa faci ceea ce iti doresti si ai tot ce ai nevoie pentru aceasta. Autonomie inseamna sa iei decizii tu singur pentru tine, fara regrete, fara compromisuri, fara limite!

Cui nu ii place sa fie liber? Sa faca doar ceea ce isi doreste, cand isi doreste, cu cine isi doreste ...

Pentru ca sunt o fire libera, imi place sa calatoresc mult; sa vad multe locuri noi, dar nu numai; si sa invat multe lucruri noi. Ma rup mai greu de oras, si fug undeva, pentru ca nu am masina si trenul nu ajunge chiar prin toate locurile pe unde as umbla eu. Deci, am libertate, dar nu am si autonomie.
Si chiar in weekend-ul acesta vreau sa evadez undeva. Pentru a avea autonomie in calatoriile mele, m-am gandit sa inchiriez o masina chiar de la Autonom si sa plec in lume. Cu destinatia o sa fie mai greu, caci sunt atatea locuri frumoase in care imi doresc sa ajung: salina Praid, salina Turda, orase precum Cluj, Timisoara; trasee montane; etc. Dar sunt libera! Pot sa ma urc in masina, sa pornesc spre Vest sa spunem, si sa ma opresc unde vreau eu!!
Si nu numai in aceasta privinta am libertate, ci si cu faptul ca pot schimba masina in orice centru Autonom din tara. Pentru ca ei imi ofera posibilitatea sa ridic masina si sa o returnez in oricare mare oras al tarii.

Am plecat!! O sa va trimit poze. Free (of charge).


autonomie - libertate - independenta - dezlegare - voie - aprobare - permisiune - slobozenie

Acest articol este scris pentru etapa nr. 14 a concursului SuperBlog 2011.

Un comentariu:

momo spunea...

do it :D