joi, 24 mai 2012

schimbari

Totul se schimba. De multe ori ne dam seama prea tarziu de schimbare.
Din varii motive nu mai suntem aceeasi, nu mai avem ce aveam odata, sau nu mai indragim atat de mult lucruri pentru care in trecut riscam totul.
Ne schimbam, invatam, ne maturizam, pierdem si castigam.
Din toate invatam ceva, si astfel intervine schimbarea. Si depinde de noi daca schimbarea este una buna. Asa ar trebui sa fie pana la urma orice schimbare, pozitiva.
Si este buna, atata vreme cat ne pastram verticalitatea, emotiile, stabilitatea.  Atata vreme cat ne schimbam singuri, si gandim singuri schimbarea.
Cred ca ar trebui sa fim precum patul..schimbam asternutul, dar nu schimbam odata cu el si patul in care dormim. Suna stupid, nu? Poate. E o schimbare. :)
Ma apuc sa invat limba germana, si incet incet o voi invata. Dar tot in limba romana o sa vorbesc. Tot in limba materna o sa scriu articole pe blog.
Se schimba placerile noastre, dar felul nostru de a fi ar trebui sa ramana acelasi.
Sunt lucruri pe care ne dorim sa le schimbam la noi, si nu putem.
Si sunt lucruri pe care le schimbam fara sa vrem.

Cand este buna schimbarea si cand nu?


2 comentarii:

momo spunea...

pe bune? :P

Bogdan Nicolae spunea...

Corect. Totul se schimba. Dar schimbarea nu se produce brusc ci de-a lungul timpului si e determinata de anumite cauze. Bucuriile, tristetile, dezamagirile, toate isi pun amprenta asupra caracterului unei persoane si o determina sa se schimbe intr-un fel sau altul. Schimbarea e decizia fiecarui individ in parte ca urmare a unor factori externi, si nu cred ca e ceva premeditat. Pur si simplu se intampla si nu pentru ca vine cineva si iti spune ca de maine vei fi altfel. Nu decide nimeni pentru altul astfel incat sa ii modifice radical stabilitatea si emotiile fata de ceea ce a avut inainte. Schimbi asternutul patului nu pentru ca iti zice cineva ci pentru ca iti dai seama ca e cazul sa folosesti unul nou, curat, mai moale si care iti ofera mai mult confort. Vei ramane si cu asternuturile vechi. Nu ti le ia nimeni. Sunt la fel de bune si vei continua sa le folosesti.
Schimbarea e buna intotdeauna atata timp cat ne face fericiti si nu-i ranim pe cei din jur.