duminică, 13 decembrie 2009

food....

Sambata, 5 decembrie a.c. orele 11.00 in Real Hypermarket Vitan, maestrul bucatar Horia Virlan si-a lansat prima carte de bucate: " Bucatele noastre. Carte de preparate mai mult sau mai putin romanesti. "

Bineinteles ca a fost prezenta si Mimi a mea. Avea nevoie de sfaturi in materie de bucate, pentru ca Costel al ei a inceput sa faca nazuri la mancare...vrea rulouri cu fucte de mare, chiftelute de soia, salate sofisticate...
Mimi nu stie ce sa mai gateasca numai sa ii fie pe plac lui Costel. Si s-a gandit ca noua carte de bucate, prima carte a lui Horia Virlan o va ajuta in acest sens.
Dar, totusi, Mimi nu se putea multumi doar cu atat. S-a gandit sa vorbeasca cu maestrul bucatar si sa il roage sa ii gateasca ceva special.
Ce anume? O salata.
- Costel vrea sa manance sanatos. -

O salata cu salata verde, brocolii, porumb, varza, patrunjel sau busuioc, sparanghel, ciuperci, oua, carne de pui sau de peste...si ...orice crede Horia ca mai poate fi adaugat la aceasta salata.

Cred ca oricine incearca sa combine niste legume, chiar si cu fructe, poate manca ceva sanatos...si, mai ales, cele mai ciudate combinatii dau cele mai gustoase mancaruri.
Ai mancat vreodata supa de rosii cu fidea si cu branza telemea in loc de paine?
Sau iaurt cu fructe(banane, portocale, mure...), cu miere si cu nuci prospete verzi?
Sau orez fiert cu porumb, ciuperci, ardei ...si peste?
sau spaghette cu branza si praz?

Pofta buna, Mimisor!
(articol scris pentru proba nr. 53 a concursului SuperBlog 2009)

Un comentariu:

Momo spunea...

de unde ai scos,o p mimisor?:))

eu eram ku gigel/jijel ;))