sâmbătă, 26 iunie 2010

Rebela

- cea care iubea atat de mult viata " incat sa spuna da la toate "


Rebela lui Helen Walsh este un roman care socheaza. Cum? Prin ce? simplu: " eu nu mai rezist sa ma abtin prea mult timp. Ii vreau pula, fir-ar sa fie, adanc inauntrul pizdei mele. "

Totodata este povestea frumoasa a unei prietenii, prietenia dintre Millie si Jamie.
Romanul o are ca narator principal pe Millie, iar Jamie ii este co-narator; ceea ce pare destul de interesant, din punct de vedere literar.
Millie O'Reilley este o nonconformista, o rebela atragatoare. Jamie este cel mai bun prieten al ei, si urmeaza sa se casatoreasca cu Anne Marie, care o uraste pe Millie.


Millie are 19 ani si a trait deja experiente pe care unii nu le traiesc intr-o viata intreaga. Cluburi, nopti de betie crunta, prafuri, cocaina, ecstasy, sex, gonoreea, herpes genital, femei, lesbianism.Totusi, Millie este o tanara care resimte puternic lipsa mamei, caldura acesteia, mangaierile, sfaturile. Poate tocmai din acest motiv s-a regasit in viata de noapte, in cluburi; s-a incalzit cu bautura, s-a alinat cu drogurile, s-a eliberat prin sex.

Autoarea, Helen Walsh este o tanara care a trait experiente tulburatoare. La 13 ani a descoperit cluburile si drogurile. Prima pastila de ecstasy a venit inaintea primului sarut. Astazi lucreaza cu adolescentii defavorizati social dintr-un centru de recuperare din North Liverpool.

*

"Cum poti sa te apropii atat de mult de o persoana si sa o lasi sa se bage atat de adanc in sufletul tau? Sa o duci in locuri indepartate si sa o lasi sa hoinareasca in voie si sa exploreze fiecare crapatura minuscula si goala pana nu mai ramane nimic de descoperit, iar tu esti complet consumat si vulnerabil. Si apoi intr-o zi sunteti doar niste straini. "

"Trebuie sa joci cartea pe care o primesti."

"Nu conteaza cat de satisfacut ranjeste tipul tau cand iese pe usa, o pizda proaspata e totusi o pizda proaspata."

"Nu exista nimic pe lumea asta mai placut decat sa te ametesti treptat, glorios, impreuna cu amicul cel mai bun, iar conversatia curge fara efort, pentru ca beti in acelasi ritm si sunteti pe aceeasi lungime de unda. "

"De fiecare data cand ni se intalnesc privirile, mi se umezeste pasarica."

Jamie si Millie in masina...se circula greu, se merge bara la bara...
"Millie si-a dat jos puloverul si scoate limba la bosorigii din duba. O femeie cu parul colorat cu o nuanta de albastrui si gura cascata intr-un O perfect isi pune mana peste ochii sotului ei. Amandoi sunt mortificati.
- Isuse, Millie! De-a ce naiba te joci? O sa le provoci amandurora un infarct!
Isi suge puternic un deget si incepe sa isi frece sfarrcul stang.
....
- Ce naiba a fost asta?
Ridica din umeri, pufneste pe nas si apoi spune:
- Am zambit la cuplul acele in varsta si ei nici nu m-au bagat in seama,
- Probabil ca nu vad bine, pentru numele lui Dumnezeu!
- Atunci nu ar fi vazut nimic, nu? "
:))

filozofie a la Millie
"Pai, barbatul ii da limbi tinerei miresici. Tanara miresica e fericita. Tanara miresica ajunge la 40 de ani. Pizda incepe sa putrezeasca. Sotul face greva si nu-i mai da limbi. Sexul se reduce la acuplarea de baza si functionala. Sotia se simte statuta si lipsita de sex-appeal, ii refuza sotului partidele de sex. Sotul devine frustrat. Sotul are o aventura extraconjugala!"
simplu, nu?

*

"Vedea viata in termenii sai cei mai absoluti - nu amani nimic, o faci acum. In lumea lui Millie, orice lucru era posibil. "

3 comentarii:

Momo spunea...

haha :))

frate,,,m,a socat primul citit,,,

Lar,,de unde atata curaj? rebel,o :D

momo spunea...

citat*

Bogdan spunea...

faina filozofie :)