luni, 1 noiembrie 2010

my Toyota experience

Zodiacul auto imi recomanda o Toyota.

Fecioara la volan
Gradul riscului de a face accident:
Fecioarele ocupa locul 9 in raiting-ul riscului de a face accident. Ele apasa frana ca sa lase o veverita sa treaca, fara sa se gandeasca: oare va reusi sa se opreasca si autoturismul din spate? Fecioara este persoana care nu se cearta cu politistul, daca ala este beat. Ea, in schimb, e mereu in forma, si cu ochelari – pentru a vedea mai bine. Nu lasa ciubuc la benzinarii, ocoleste fiecare balta si protejeaza mediul inconjurator – supravegheaza teava de esapament. Fara trusa medicala nu iese din casa. Provoaca 10,7% din impacte (mai prost la acest capitol stau numai Capricornii). Daca a facut accident, masina e praf. Daca calca pe cineva – il omoara… Franeaza! Mai ales cand te apropii de intersectii. Si uita-te la drum, nu in oglinda.

Stilul de a conduce:
Pe cat e de atenta in viata, pe atat de haotic se comporta, cand urca la volan spre spaima altor conducatori. Reguli de circulatie, semnul de trecere de pietoni, prioritatea? Sunt concepte flexibile. Accident? Pai i se poate intampla oricui.

Recomandari pentru cel, care “sta langa” sofer:
Pentru orice eventualitate, schimbati-va soferul.

Automobil: Fecioara ar trebui sa-si ia o Toyota. Un astfel de automobil va bucura mintea unui cumparator priceput. Fecioara il va demonta si il va asambla in mod regulat, si masina tot o sa porneasca…

Si instructorul imi spunea "mai uite-te si in oglizi, nu numai la drum". :))
Deci, zodiacul asta este praf. Amuzant, dar ireal. Cel putin pentru mine. Sau poate nu sunt eu fecioara. Ca zodie, dragilor!
Chiar daca nu cred in tot acest zodiac, recomandarea cu Toyota o voi asculta!


Cum in weekend-ul 2-3 octombrie, weekend in care a fost caravana Toyota in Bucuresti, am stat in casa, sub patura, eu cu raceala mea; in weekend-ul acesta la sfarsit de octombrie am visat cum am plecat la Brasov sa ma dau cu Toyota.

Incantator. Am ajuns acolo si era lume multa, agitatie mare. Soare afara, frumos, multi iubitori de masini, majoritatea brasoveni, dar nu numai.
Am vazut o brasoveanca, frumoasa, vesela, statea in dreapta soferului intr-o RAV4. De ce in dreapta? Pentru ca, chiar daca nu ai permis, poti face un test drive cu o Toyota. Caravana iti pune la dispozitie un sofer.
Eu am permis, din ianuarie anul acesta, nu am capatat inca o experienta desavarsita in trafic, dar m-am gandit sa testez cu propriile mele manute si picioruse o Toyota Land Cruiser. Imi plac masinile mari, de teren, imi ofera o siguranta, o stare de bine. Imi place sa stiu ca masinuta mea ma ajuta in orice situatie: vara, cald, soare putenic; toamna, vant, ploi, balti adanci; iarna, zapada, gheata, derapaje; mare, munte - trebuie sa ma simt confortabil si in siguranta.


Evenimentul a cuprins doua etape: etapa de condus preventiv, si etapa off road.
In prima etapa, un reprezentant Toyota mi-a explicat notiunile de baza ale condusului preventiv si noile tehnologii referitoare la siguranta in trafic.
Viteza de deplasare este una dintre componentele condusului preventiv. Conducatorul autovehiculului trebuie sa fie odihnit, iar autovehiculul sa corespunda, din punct de vedere tehnic, circulatiei pe drumurile publice. Conducatorul autovehiculului trebuie sa aiba grija la tratamentele medicamentoase; sa pastreze distanta corecta fata de autovehiculul din fata ( in functie de viteza de deplasare, aderenta la carosabil si timpul de reactie al conducatorului auto). Rolul tetierelor este acela de a preveni posibila fracturare a coloanei cervicale, in cazul tamponarii din spate al autovehiculului. s.a.
In cea de-a doua etapa am avut ocazia sa asist la o demonstratie practica a unui Land Cruiser 150, pe un traseu construit artificial, cu un grad ridicat de dificulatate.


In premiera, Caravana prezinta modelul Toyota Auris Hybrid Synergy Drive - primul hibrid integral din clasa compacta. Lin, cu raspuns prompt, silentios si eficient. Sistemul utilizeaza atat un motor electric, cat si un motor termic, ce pot fi folosite simultan sau separat. Datorita bateriei sistemului hibrid, portbagajul modelului Auris HSD a fost redus cu 75 de litri, capacitatea sa totala fiind de doar 279 litri. Desi masa totala a crescut, performantele masinii nu au scazut fata de motorul cu motor Diesel, acesta fiind doar cu aproximativ o secunda mai lent.
Modelul Auris - zero emisii - a obtinut 5 stele la testele Euro NCAP.
Auris HSD *****


M-am simtit asa bine la volanul Land Cruiser-ului; parca pluteam. Am condus relaxata, masina este foarte confortabila; nu vroiam sa ma mai intorc cu ea si sa le-o dau inapoi celor de la Toyota.
Ma gandeam chiar, in timp ce conduceam, cum ar fi sa ies pe carosabil, in plin trafic si sa dispar cu masina. Eu - Bonnie. Il sunam pe Clyde si fugeam in lume.
Dar, cautand telefonul sa-l sun pe Clyde, sa vad ce zice de ideea mea, m-am trezit. A fost doar un vis.
Caravana Toyota Experience 2010 este insa reala. Cat mi-as fi dorit sa fiu acolo, si sa conduc o Toyota. ...

Timp de 2 luni, in perioada 21 septembrie - 21 noiembrie anul curent are loc Caravana Toyota Experience 2010, unde iubitorii de masini pot face drive teste pe Toyota Aygo, Auris, Yaris, Avensis, RAV4, Land Cruiser si multe alte modele.
Caravana strabate 17 orase, pe 21 septembrie a plecat dinspre Suceava catre Iasi, in weekend-ul de Halloween s-au aflat in Brasov, pe 2 noiembrie sunt la Sibiu de unde pleaca in Bistrita, Cluj-Napoca, Baia-Mare, Oradea, Timisoara, Targu-Mures si Ploiesti.
Pana sa ajunga in Brasov, Caravana a trecut prin Bucuresti, Galati, Constanta, Craiova, Ramnicu Valcea, Pitesti.

Am visat si am scris acest articol pentru etapa nr. 2 a concursului SuperBlog 2010.

4 comentarii:

Bogdan Nicolae spunea...

zodiacal vorbind, si eu sunt fecioara. inca n-am omorat pe nimeni. iar masina e intreaga. deci am incredere ca data viitoare sa merg eu in dreapta :) god help us. si mai ales pe aia de pe strada. dar tot am incredere. cad ei de la etajul 4 si nu au nimic :)

Unknown spunea...

Foarte real, ca si majoritatea articolelor tale.
Daca nu ai fi precizat inca de la inceput chestia cu visul nu ma prindeam..Felcicitari din nou...Si chiar daca de mult sunt fanul tau, mereu castigi un punct in plus:)

momo spunea...

mama,,frate,,cat ai scris,.,,dar ce ai av la art asta? ;))

raluka spunea...

nu am scris mult:D horoscopul e mare...am avut de scris despre experienta mea la Caravana Toyota. si cum nu am reusit sa ajung, am visat ca am ajuns.