vineri, 19 noiembrie 2010

bomba

Am o dilema, dragii mei. Am primit o informatie, dar nu sunt foarte sigura de veridicitatea ei. Publicarea acestei informatii ma va ridica in aceasta lume a jurnalismului online si imi va aduce recunoasterea de care am atata nevoie. Daca insa, informatia se dovedeste a fi falsa, voi face rau unor oameni nevinovati. Nu stiu cum sa procedez, si am nevoie de ajutorul vostru.
Trebuie sa verific informatia.
Stiu ca tu, Michelle, il cunosti pe Serghei, asa ca o sa te rog pe tine mai intai sa-mi povestesti cate ceva despre trecutul sau. Tot ceea ce stii. Sau mai bine, eu o sa iti pun cateva intrebari si tu imi raspunzi, iar apoi dezvoltam raspunsurile.
Tu Jacque esti cel mai bun prieten si confident al Elissei. Am nevoie sa-mi confirmi sau infirmi doar daca aceste amanunte picante din viata ei sunt adevarate.
La Ernest nu pot apela, pentru ca va afla o tara intreaga inainte de a scrie eu stirea. Asadar, de tine, Daniusk, am nevoie sa mergi cu mine pe teren. O sa fiu pentru cateva zile Mata Hari, si voi investiga prin propriile mele forte adevarul gol-golut.

Nu am scris si nu voi scrie niciodata despre ceva in care nu cred, despre ceva ce nu sunt convinsa, ca cel putin partial, este adevarat. Imi place sa citesc, imi place sa scriu, am imaginatie si imi place sa ma joc creativ; insa intotdeauna incerc sa fiu cat mai obiectiva si mai aproape de adevar.

Sunt sigura ca stirea va fi mai mult decat senzationala, daca se dovedeste a fi adevarata. Asadar demaram cercetarile. Ajutata de prietenii mei (niciodata nu imi fac prieteni in domeniul in care lucrez, pentru ca atunci nu ii mai pot numi prieteni, caci intervin multe discutii si rautati) aflu cat de adevarata este informatia pe care o detin si apoi dau lumii de stire.
Prefer sa astept cateva zile sa ma documentez, sa risc sa publice altcineva "bomba" inaintea mea; decat sa public un neadevar si sa fac rau celor presupusi a fi implicati.
Voi, dragi cititori, ce sfat aveti pentru mine? Ce ati face voi?


Articolul este scris pentru etapa nr. 34 a concursului SuperBlog 2010.

14 comentarii:

Bogdan Nicolae spunea...

eu zic sa iei exemplu de la conducatorul suprem, seful tarii, domnul Basescu. arunca pur si simplu stirea si vezi ce iese :) daca e adevarata vei deveni mare. daca nu, urmezi exemplul presedintelui si zici ca ai reevaluat, au aparut alte surse, etc. zici ups, am gresit, eram probabil sub influenta bauturilor alcoolice, si gata :)

raluka spunea...

este si asta o varianta, buna si nebuna; dar nu ma caracterizeaza...alte propuneri?

Unknown spunea...

mda:)
O bomba presupune a fi surpriza...Ai anuntat-o...deci e pe jumatate divulgata:)
Eu zic ca era mai bine sa cercetezi si sa o arunci din prima atunci cand erai sigura:)
Pupici

raluka spunea...

este un joc de creatie si imaginatie...nu am anuntat nimic, am redactat o "scrisoare" pentru prietenii mei - prin care le cer ajutorul in cercetare si sfatul referitor la ceea ce am de facut.
Asadar, exact asa cum ai zis tu asta fac, acum cercetez - eu cu ajutorul prietenilor - apoi cand sunt sigura de veridicitatea informatiei o lansez.

Bogdan Nicolae spunea...

E atat de bomba incat nu a vrut sa ne socheze. S-a gandit la sanatatea noastra mentala. Dar acum suntem pregatiti. Da-ne vestea cea mare :)

raluka spunea...

Are you sure? ok. Ready?
Anul acesta la Gaudeamus mi se lanseaza romanul autobiografic.

Bogdan Nicolae spunea...

OMG... Era sa scap berea din mana. Gata, mi-am revenit. Pai e bine. Cred ca il voi cumpara duminica cand voi iesi la un kurtos :)

raluka spunea...

gotcha!

Bogdan Nicolae spunea...

Nu trebuia sa zic asta, nu? :P

raluka spunea...

sa zici ce? ca imi cumperi cartea, sau ca duminica mananci kurtos fara mine?

momo spunea...

am aparut cam tarziu in peisaj.. :P se pare ca "bomba" a fost aruncata,,insa, bomba te privea direct pe tine, asa ca ce fel de cercatari trebuia sa mai faci? era vb,a despre o pers din ext :-s ...

by the way, nici eu nu as posta inainte sa ma asigur de veridicitatea unui anunt, pt ca mai imp este sa nu denigrez pe cineva (cunoscut ori nu), decat sa devin eu "o clebritate", asa cum sigur Raluca isi doreste :D:D (sa devina o celebritate, nu sa denigreze pe cinevam desigur :) )

Bogdan Nicolae spunea...

promit ca nu mananc fara tine chiar daca mi se face pofta si o sa am probleme de sanatate si o sa mor :))

raluka spunea...

@Momo: ma privea direct pe mine, dar trebuia intai sa verific daca editura si-a facut treaba; daca pr-ul a facut afisele si anunturile pentru gaudeamus...si altele :)) doar glumim si noi!
@Bogdan: asa sa faci! mancam noi si kurtos - dam o fuga in sinaia intr-o zi doar pentru un kurtos :)) sau patinoarul din Cismigiu in iarna sigur o sa vina cu kurtos si vin fiert
@Alexandru: ca tot ma indemni pe mine intai sa cercetez si apoi cand sunt sigura sa arunc bomba - asa ar trebui sa faci si tu in viata ta de zi cu zi; sa nu te grabesti cu a trage concluzii.

momo spunea...

stiu..