joi, 11 noiembrie 2010

Vasile, Ion si blogway

Vasile este un om inteligent. Traieste la tara, pentru ca are nevoie de aer curat, de libertate, are doi copii plecati in Spania, dar nu la cules de capsuni, ci cu propriile afaceri. Este intr-un fel Ilie Moromete al satului: inteligent, calm, omenos.
Ion este cel mai apropiat vecin al sau. Bun, darnic, calm; se ajuta reciproc si se inteleg bine.

O dimineata insorita de noiembrie.
Vasile iese in curte pentru a face incalzirea de dimineata. O alergare usoara pe loc, cateva intinderi, genoflexiuni...cand

- Buna dimineata, Vasile!

- Buna dimineata, Ioane!

- Ce mai faci, bade Vasile?... Nu te-am mai vazut de doua saptamani..ai patit ceva?

- Nu am patit nimic, Ioane. Din contra, sunt mai bine ca niciodata. Sunt fericit, mi-am facut un blog si sunt activ toata ziua.

- Bade, ai luat-o razna? Ce-ti trebuie tie bloc? Ai ograda mare, aer, ai vecini saritori...de ce sa te inchizi tu acolo intre patru pereti?

- Ioaneeee, mi-am facut bloG, nu bloC!!! Intelegi? Pe internet, am gasit un serviciu de gazduire si mi-am facut o pagina a mea, cum ar veni; o pagina in care scriu tot ceea ce vreau eu. Despre mine, despre tine, despre vecinii saritori...pot sa pun poze, filmulete...Ce zici Ioane, poazezi pentru mine?

- Cum bai Vasile, si sa pui pozele acolo pe bloG si sa le vada toata lumea care deschide internetul? Bai, vere...ai scris si de mine pe acolo? ca acus ma supar...cum sa-mi faci tu mie una ca asta...Nu cumva sa scrii de betia noastra din iarna trecuta, ca nu mai suntem preteni.

- Stai omule calm, am scris despre mine si Maria mea. Am scris despre copiii nostri plecati in Spania. Am postat poze cu ei acolo in Spania, sa-i stie toata lumea.

- Si Maria ce zice? Nu s-a suparat? Sau poate copiii?

- Cum sa se supere? Este mandra caci copiii ei sunt vedete. Iar ei, de acolo din Spania ne raspund la aceste postari in niste comentarii. Chiar de la Alejandro al nostru am aflat de aceasta gazda. (Acum e Alejandro, asa isi zice acolo in Spania, nu mai este Alelei al nostru.) Nu vrei si tu Ioane sa iti faci blog?

- Eu....pppp pai pot si eu sa imi fac? Sa pun si eu poze cu mine si cu Gicuta mea?

- Sigur ca poti, bade. In 2 timpi si 3 click-uri ai blog ca tine. Alegi domeniul care ti se potriveste si esti online.

- Pai si daca nu ma descurc? Cum stiu eu sa afisez pozele sa le vada tot satul?

- Este singurul serviciu de blog care iti ofera si gazduire si suport 24/7 . Te costa 4,5 euro pe luna si ai ultima varianta de platforma de blog, nr 1 in lume, conform studiilor realizate.
Ai optimizare Google, pentru a te gasi mai usor pe internet si copiii mei din Spania si intreg satul; ai filtru de spam.
Ai protectie impotriva atacurilor pe net, prin solutii hardware dedicate.

- Ce-i asta, bade?

- Cum sa-ti explic eu tie? Adica daca Mariei mele i se pare ca Gica ta este mai fotogenica decat ea, nu are ce sa-i faca. Gica ta este aparata de invidia si gelozia Mariei mele.

- Aha. Dar Maria este prietena cu Gica.

- Stiu, Ioane. Era doar un exemplu.

- Bine, Vasile. Dar tot nu sunt convins. Vecinii pot vedea ce scriu eu si pot vedea pozele cu mine si cu Gica? Daca merge greu internetul, daca se sterg?

- Blogul ti se incarca rapid, caci Blogway (asa se numeste serviciul - gazda) are peering direct cu cei mai mari furnizori de Internet din tara (RDS, UPC, Romtelecom...). Va fi tot timpul functional, nu vor exista perioade de down-time in care blogul tau sa nu poata fi accesat. Pentru ca au implementat o solutie de back-up.
Si mai primesti mail de la ei. Cate casute vrei. Si pentru tine, si pentru Gica. Tu cu adresa ta (nume@blogultau.ro), eu cu adresa mea (nume@blogulmeu.ro), si putem vorbi intre noi mai usor. De ce sa mai ies eu pe prispa si sa strig la tine, cand pot sa-ti trimit un mail:" Ioane, am si eu nevoie de sapa ta. Astept sa mi-o aduci."

- Serios bade? M-ai convins, ma bag si eu in bloc...aaaa, pardon, blog.

- Bine ai venit pe val, vere!


Am scris acest articol despre cu ce si cum l-a convins Vasile pe Ion sa foloseasca blogway, pentru a fi neutra in cadrul etapei 29 a concursului SuperBlog 2010.

Un comentariu:

Bogdan Nicolae spunea...

ce frumos descrii tu viata la tara... atat ne-ar mai trebui, cei doi sa fie vecini pe farmville si sa faca agricultura virtual.