luni, 28 aprilie 2014

Iubirea e un lucru foarte mare



Music Club si Teatrul Rosu prezinta

Iubirea e un lucru foarte mare 

dupa un text de Ion Baiesu 

Regia: Marius Gilea
Distributia: Adina Stoica, Daniel Hara, Sorin Saguna

Tanta si Costel sunt doi tineri care se intalnesc pe un peron de gara. Gara Medgidia. Va suna cunoscut, nu?

Tanta este caserita si uneori seara mai trage la masina de cusut pentru un banut in plus.
Costel este achizitor de vite pentru sacrificare, un tanar practic si atent la detalii.
Cei doi abia daca petrec 5 minute impreuna la un mic si o bere si surpriza: decid sa se casatoreasca. Stabilesc repede data si locul fericitului eveniment si iata ca vine trenul. Fata se urca, trenul pleaca .. si abia atunci tanarul isi da seama ca nu au facut prezentarile. Cum o sa o gaseasca el acum, daca nu ii stie numele?


Povestea nu se opreste aici. Pentru ca iubirea este un lucru foarte mare. Iubirea este cel mai important lucru din viata oricarui om. Este acel ceva fara de care nimeni nu ar putea trai. Iubirea ne face fericiti, iubirea ne dezvolta idealuri, ne deschide orizontul. Sau cel putin asa ar trebui.

Intr-o casnicie fericita este important sa .... sa .... sa .... Asta este important! 


Iubirea e un lucru foarte mare este o comedie reusita, o poveste de iubire a doi tineri, poveste imbinata frumos cu fragmente muzicale din perioada comunista si nu numai. Un spectacol romanesc cu o poveste pur romanesca si cu umor caracteristic romanesc.

Ori e proasta, ori e din Lehliu. 

Trei actori talentati: Tanta, Costel si povestitorul.
Povestitorul (Sorin Saguna) intervine in cele mai tensionate momente, sau din contra in cele mai linistite momente ale spectacolului. Fara el nu cred ca avea farmec povestea celor doi tineri. Adina Stoica este o adevarata Tanta, din fetita naiva si entuziasmata ca se marita devine o adevarata femeie care stie ce vrea si pune piciorul in prag. Daniel Hara este din poveste, are vocea si aspectul fizic al unui Costel, precum si
conceptiile unui Costel. Femeia trebuie sa i se supuna, sa stea acasa, sa faca curat si mancare.


Marius Gilea este un regizor si totodata si un actor foarte talentat. L-am vazut in spectacolul Sot de vanzare, spectacol pe care el insusi l-a regizat. Si mi-a placut mult. Tot la Teatrul Rosu, in Music Club.
Va invit sa-l vedeti pe 4 Mai in spectacolul Sot de vanzare si pe 11 Mai in spectacolul Crima la Howard Johnson, in premiera la Teatrul Rosu. 



sursa foto: pagina de facebook a Teatrului Rosu

2 comentarii:

Andrei spunea...

Deci e atat de mare lucru iubirea asta incat Tanta, dupa o saptamana isi vinde sotul?

Raluca U. spunea...

Sotul de vanzare e altul. :) Alta poveste .. si poate il rascumpara, cine stie ;)