sâmbătă, 22 octombrie 2011

de maine vom avea totul pe tablete

Prima tableta a omenirii apare in Biblie. Decalogul a fost scris pe tablete. Erau tablete de piatra, adevarat, dar erau tablete. In zilele noastre, Steve Jobs a revolutionat industria IT&C. Ne-a adus iPod-ul, iPad-ul, tabletele etc.

In anul 2011 ASUS isi prezenta primele tablete, dotate deopotriva cu ecran tactil dar si cu potiunea unei tastaturi fizice. Un dispozitiv extrem de util si care ne deschide calea spre viitor. Un viitor in care vom avea totul pe tableta.

ASUS EEE Pad Transformer TF 101 este o tableta cu ecran de 10 inch, aspect 16:10 si motorizata de un procesor dual core Nvidia Tegra 2. Sistemul de operare este Android Honeycomb, ajuns la versiunea 3.1.
ASUS EEE Pad Transformer ofera contra cost o tastatura cu baterie integrata, 2 porturi USB 2.0. si un conector HDMI full-size. Bateria externa adauga aproximativ 6 ore suplimentare de functionare celor 9.5 ore furnizate de bateria interna a tabletei.
Din punct de vedere al porturilor, avem un slot microSD, unul microHDMI, jack audio de 3.5mm, taste de volum si butonul de pornit/oprit.
ASUS EEE Pad Transformer vine cu tehnologia IPS care aduce unghiuri de vizibilitate excelente si culori calde. Intreaga fata a Transformerului este protejata de un strat Gorilla Glass care il face aproape invulnerabil la zgarieturi. Iar ecranul este capabil sa detecteze simultan 10 puncte de atingere.

Sa ne gandim impreuna la un personaj in mainile caruia s-ar putea gasi aceasta tableta ASUS EEE Pad Transformer! Acum toti va ganditi la domeniul SF, la filme gen Stapanul Inelelor sau la carti din categoria fantezie. Ei bine, eu as vrea ceva mai simplu, mai frumos, mai dulce. Un roman de dragoste, o carte de povesti....
Si aleg romanul "Cadoul" de Cecilia Ahern. O carte in care Lou, un business man in continua miscare, nu are timp de familia sa. Viata lui Lou inseamna decizii: decizia de a tine o video conferinta seara tarziu, de a lucra in Ajunul Craciunului, de a avansa...sau de a petrece timp alaturi de familie.
Sa ne imaginam ca el se afla in posesia unei tablete ASUS EEE Pad Transformer, lucreaza de dimineata pana seara tarziu, insa are posibilitatea de a veni la masa de pranz acasa, a se odihni putin in timp ce rezolva treburi office pe tableta si isi leagana baietelul de 1 an. El are de aceasta data o a doua sansa. De aceasta data poate lucra si poate sta cu familia, datorita tabletei Asus.
Poate tine conferinta in Ajunul Craciunului, de acasa, de la masa de familie de Craciun, de pe tableta sa.
Tableta schimba intreaga actiune a romanului. ASUS Transformer ii transforma viata lui Lou. Tableta il ajuta pe Lou sa-si traiasca viata de familie si sa avanseze in cariera totodata.
Nu este mai frumos decat un SF?


Acest articol este scris pentru concurstul SuperBlog 2011, etapa nr. 10.

Niciun comentariu: