joi, 13 octombrie 2011

sunt ghid turistic in tara mea

si-mi place!

Albert, un prieten bun al meu, este un neamt adevarat. Cu bun simt, pretentios, umblat prin lume, ordonat. El vine pentru prima data in Romania, si eu ii voi arata cateva locuri superbe!!
Pentru ca nu am masina merg la inchirieri masini. Aici aflu ca pot ridica masina Autonom si o pot returna in oricare mare oras al tarii. Perfect. Albert sta 5 zile in Romania, deci il voi plimba cu 2 masini diferite.
Ajung la aeroport chiar cand aterizeaza avionul.

- Hallo. Willkommen in Romania!
- Hallo. Danke!

Big hug si pornim. Pentru nemti, timpul este pretios, nu trebuie sa pierdem nicio clipa.

Ziua 1. Bucuresti - Targoviste. In trecere prin fosta capitala a Tarii Romanesti (1431 - 1465), ii arat Turnul Chindia si ii povestesc cate ceva din istorie. Drumul nostru continua spre Sinaia.
Ajungem la Castelul Bran - primul obiectiv turistic de pe lista mea. De ce? Pentru ca ii place istoria, il fascineaza castelele si pentru ca a auzit de Dracula si stiu ca isi doreste sa vada Castelul. Luam un ghid audio in germana(lucru de care este uimit ca a gasit la noi), si facem multe poze.
Brasov. Oprim sa mancam, caci este trecut de pranz. Ne plimbam prin Piata Sfatului, Biserica Neagra, urcam cu telecabina pe Tampa, admiram peisajul si intregul oras de sus, coboram, si ne vedem de drum.
Sighisoara. Aici ne cazam la o pensiune in Cetate. Am ajuns prea tarziu pentru a urca in Turnul cu Ceas, asadar doar ne plimbam seara tarziu prin Cetatea Sighisoara.

Ziua 2. Plecam catre Cluj. Pe drum, ne oprim la ce-l de-al doilea obiectiv propus: salina Turda. De ce? Pentru a-i arata lui Albert un adevarat muzeu de istorie al mineritului in sare, de la noi din Transilvania. Stiu ca ii va placea, mai ales ca este un loc destul de organizat, pe mine de sare. Clar pe gustul nemtilor. Stam cateva ore bune in Salina, si la ora 17 cand se inchide plecam catre Cluj. Ne plimbam prin oras, mancam ceva si ne retragem la hotel.

Ziua 3. Mergem la inchirieri masini pentru a lasa masina inchiriata si luam o alta, una sport, super rapida, pentru urmatoarele 3 zile. Mergem putin mai sus de Cluj, catre statiunea Fantanele Belis. (Mariselu Somes). Liniste, curatenie, un peisaj superb, lacul, insula ... Ne-am plimbat cu vaporul, am mancat pe malul lacului - ne-am aprovizionat din oras cu un cosulet cu merinde - si am plecat mai departe.
Alba Iulia. Ajungem seara tarziu, ne plimbam putin prin Cetatea Alba Iulia si facem multe multe poze.

Ziua 4. Sibiu. Piata Mare, Piata Mica, Podul Minciunilor, Zidurile Cetatii, Biserica Evanghelica, Turnul Sfatului, Muzeul Brukenthal. Urcam in Turnul Sfatului, urcam in Turnul Bisericii Evanghelice, vizitam Muzeul, Cetatea Cisnadioara.... Intreg orasul Sibiu este cel de-al treilea obiectiv turistic pe lista mea. De ce? Pentru ca stiu ca ii va placea, pentru ca este un oras frumos, ingrijit, incarcat de cultura. Si nu am gresit. Este de-a dreptul impresionat si parca nu ar mai pleca de aici.

Ziua 5. Trebuie sa ne intoarcem in Bucuresti. Albert are avion noaptea tarziu, deci, avem o zi plina. Mergem sa mancam la Pastravaria Albota, apoi ne oprim cateva ore si la Balea, urcam la cascada, pozeeeeeee, coboram, si o pornim spre Bucuresti.

Mai aveam atatea locuri faine in minte: Cazanele Dunarii, Drobeta, Otelu Rosu, Timisoara, Moldova, s.a. Este timp data viitoare.
Albert a ramas impresionat de frumusetea Romaniei, si mi-a promis ca o sa mai vina.

Tschus!!

Articolul este scris pentru concursul SuperBlog 2011, etapa nr. 4.

6 comentarii:

momo spunea...

hihi ;)) tare :d

Bogdan Nicolae spunea...

e Tschüss :) așa a zis Albert. zice că i-a plăcut încât mai vrea. și de data asta cică să meargă și Bogdan :D

momo spunea...

@Bogdan bai,,,lasati fata, poate nu a avut la tastatura caracterul "ü", iar voi nu ati avut caracterul "ß", pt c daca pe asa, se scrie "tschüß" :

Bogdan Nicolae spunea...

Albert e de vină :) ce ție și cu nemții ăștia...

Bogdan Nicolae spunea...

erată: ți-e.

momo spunea...

multe pretentii mai au,,,chiar sa ai si la tastatura unele "monstruozitati"