vineri, 28 octombrie 2011

procesoare cu neuroni

Oamenii au nevoi(trebuinte) si resurse. Nevoile se afla intr-un proces continuu de dezvoltare; ele se multiplica si se diversifica permanent. Resursele insa sunt limitate. Satisfacerea nevoilor constituie mobilul intregii activitati economico-sociale si totodata scopul final al acestei activitati.
Stiu ca asa incepeau orele de economie din liceu. Teorii intregi despre nevoile umane, despre resursele pe care le avem. Continuam cu clasificarea nevoilor si resurselor, costul de oportunitate, munca, productia etc.


De curand, a intrat in Cartea Recordurilor cel mai puternic procesor, cu o frecventa de 8.4 GHz. Un progres urias realizat in domeniul IT.

Creierul uman tine oare pasul cu acest progres?
Da si nu.

Tinerii se adapteaza usor la viteza mileniului 3 si la noile tehnologii din orice domeniu. Parintii nostrii din pacate nu se mai adapteaza asa usor. Noi, tinerii, cautam perfectiunea, invatam continuu, ne dorim mai mult. Parintii nostrii insa au trait alte vremuri, au vazut alta lume, au alte viziuni, se tem de nou...

Dar tot creierul uman a facut acest progres in domeniul IT, progres pe care il precizam mai sus. Pentru ca procesorul de 8.4 GHz nu a fost creat de un alt procesor.
Procesorul este inima oricarui dispozitiv modern: computer, telefon, televizor...chiar si inima umana. Pentru ca si inima umana proceseaza, asa cum proceseaza creierul, asa cum proceseaza calculatorul. Pentru ca si inima are neuroni.

Cu cat ne dezvoltam mai mult, aducem noi tehnici, gadget-uri, cu atat ne dorim si mai mult si continuam sa dezvoltam si mai mult.
Pe vremea anilor de liceu, in orele de economie, cand vorbeam de aceasta dezvoltare continua a nevoilor, habar nu aveam ca intr-o zi voi ajunge sa-mi cumpar "resurse" online. Nu mi-am imaginat atunci ca intr-o zi am sa-mi iau un calculator pe bucatele din magazinele online de specialitate. Cu atat mai mult lucruri esentiale, cum este procesorul, inima unui calculator. Astazi gasim cele mai noi tehnologii, prezentate frumos, cu toate datele necesare, cu imagini. Doar cu un click le comandam si le avem acasa.
Astazi avem nevoi, avem resurse, avem neuroni, avem procesoare. In viitor cine stie, vom avea procesoare cu neuroni, sau neuroni cu procesoare.



Articol scris pentru Concursul SuperBlog 2011, etapa nr. 12.

Niciun comentariu: