duminică, 11 noiembrie 2012

Inovatia ne aduce o lume mai buna

Traim intr-o lume in continua dezvoltare, si mi-ar placea ca intr-o zi lumea aceasta sa fie mai respirabila, mai verde, mai frumoasa, mai luminoasa, mai curata, mai buna, mai responsabila, mai fericita.

Tehnologia avanseaza, si noi evoluam odata cu ea.
PC, IPad, tableta, touch screen, smartphone, masina electrica....toate ne fac viata de zi cu zi mai usoara si mai buna. Avand in vedere lumea in care traim si viteza la care ne traim viata, tehnologia ne aduce cele mai mari beneficii si nu poate sa lipseasca din viata noastra.
In drum spre job iti verifici mesajele, mail-urile, raspunzi la acestea; ca atunci cand ai inceput programul de lucru sa fii productiv, sa nu pierzi timpul. Intr-o conferinta ai smartphone-ul, ai tableta; care te ajuta sa fii in conectat permanent cu tot ce e nou, orice ce se poate schimba de la o secunda la alta; sa vii cu strategii imbunatatite chiar in timpul procesului de desfasurare.

In domeniul tehnologiei auto, Toyota a primit titlul de "brand-ul cel mai verde".
In acest sens, Toyota s-a dedicat dezvoltarii sistemelor hibride ca factor de baza al tehnologiei de fabricare a masinilor ecologice, combinand diverse surse de putere: energie alternativa, motoare Diesel, motoare electrice sau pe benzina. Astfel au fost lansate Toyota Yaris Hybrid, Toyota Auris Hybrid, Toyota Prius. Iar pana in 2015 Toyota planuieste sa lanseze 21 de modele hibrid.

Toyota Yaris Generatia Geniu aduce dotari superioare, cum ar fi sistemul multimedia Touch and Go ce permite conectarea la telefonul mobil, trimiterea de sms-uri, cautarea de puncte de interes si multe alte functii inovatoare, totul cu un consum minim de combustibil si emisii de noxe reduse.
Tehnologia integral hibrida a modelului Auris conduce la un nivel extrem de redus al emisiilor de dioxid de carbon, CO2, cu o valoare de numai 89 g/km la un ciclu mixt, cu jante de 15''.
Prius a fost prima masina hibrid produsa in serie, in 1997. Toyota Prius utilizeaza tehnologia Hybrid Synergy Drive pentru optimizarea consumului de combustibil, ce are ca afect emisii scazute de dioxid de carbon, in special in traficul aglomerat din oras cand te deplasezi la viteze mici. Prius poate rula exclusiv electric pe o distanta de maxim 2 kilometri, cu o viteza de 50 km/h, in mod silentios cu zero emisii.

Uneori am senzatia ca ma sufoc in orasul in care traiesc; un oras in care se simte la tot pasul mirosul de motorina/benzina, si nu numai; parca nu mai am oxigen, nu mai pot respira, nu pot sa mai fiu eu. De multe ori imi doresc pur si simplu sa evadez, sa plec in lume....dar asta nu face lumea mai buna, asta nu rezolva problemele.
Tu nu simti ca te sufoci in lumea ta, uneori??

Toyota este prima companie care a lansat pe piata modele hibrid de serie. Compania Toyota a deschis drumul verde, un drum cu emisii scazute de dioxid de carbon, un drum pe care vei circula cu un consum minim de combustibil si emisii de noxe reduse; un drum pe care vei putea respira.
Toyota a adus o lume mai buna, fara poluare, s-a gandit la cum sa protejeze mediul, si implicit cum sa-i protejeze pe participantii la trafic.
Schimbarea in industria auto este binevenita, si este un beneficiu pe termen lung pentru noi, masina hibrid facand legatura intre masina clasica si masina electrica. Protejam mediul inconjurator, si ne protejam pe noi. Ne ingrijim sanatatea, si devenim mai buni. Un beneficiu pe termen lung: suntem mai sanatosi, nu mai sunteti poluati, si traim mai mult.
Motoarele hibrid sunt silentioase, astfel ca nu ne mai streseaza zgomotul produs pe motoarele mari si puternice.
Masinile hibrid bazate pe motoare cu combustie electrica sunt mai sigure in caz de accident; datorita faptului ca bateriile le fac sa fie mai grele decat masinile care functioneaza cu benzina sau motorina. Un alt beneficiu pe termen lung: numarul de persoane ranite in accidente auto este mai mic.
Intotdeauna vor exista beneficii acolo unde se dezvolta tehnologia.

Articolul este scris pentru etapa 18 a concursului SuperBlog 2012.

Niciun comentariu: