duminică, 11 noiembrie 2012

stilul tau de viata

Fiecare din noi muncim cel putin 8 h/zi. Pentru fiecare din noi exista cel putin un factor de stres.
Avem din ce in ce mai putin timp pentru noi, pentru cei dragi noua. Si cu toate astea reusim sa iesim cu prietenii, mergem la sala, scriem articole pe blog. Intr-un cuvant, facem ce ne place si ne ingrijim de mintea noastra.
Imi place sa scriu pe blog, imi place sa citesc, imi place sa fac sport. Este ceea ce fac in timpul pe care mi-l acord mie.
Scriu pe blog oricand am inspiratie, timp si acces la internet.
Citesc de regula seara, dar si in metrou, in tren, in cafenea si oriunde pot deschide o carte in liniste.
Sport .. cand e frumos afara ies cu bicicleta sau ies la un alergat usor; pe perioada rece de iarna merg la sala: zumba, tae-bo, spinning, dans. Iar acasa, fac sport cand si cand. Am pe un cd o ora de tae-bo cu Billy Blanks, marele black pe care il ador de cand eram in facultate. Fac abdomene, si probabil daca m-astine de treaba zi de zi nu as mai avea si eu burtica. Si mai am o banda elastica pentru sport. Si uneori chiar pun muzica si incep sa dansez singura prin toata casa.

Se spune ca exercitiul fizic oxigeneaza mintea.
Chiar se aplica aceasta teorie. De multe ori cand eram concentrata pe ceva, suparata pe ceva, cand aveam nevoie sa gasesc o teorie, o solutie la o problema....ieseam sa ma plimb, sa alerg, si eliberandu-ma practic stiam ce am de facut. Sau puneam muzica tare, si incepeam sa dansez.
Cand faci sport elimini tot ce este rau din tine: grasimi, calorii, si chiar stres.

Mi-ar placea sa am o bicicleta mecanica sa fac sport acasa oricand imi doresc. Sa pedalez si sa ascult muzica preferata tare. Cred chiar ca pot  pedala si citi in acelasi timp. Sau pot pedala si  in acelasi timp ma pot gandi la ceea ce am de scris pe blog, si pot veni cu o idee geniala. Am vazut la Real Hypermarket o bicicleta Sporter MB 1.3; avand functii de viteza, calorii, distanta si timp, si cred ca este cea mai buna optiune pentru mine.

De ce aleg o bicicleta? Bicicleta pune toti muschii in miscare. Dintotdeauna mi-a placut sa ma plimb cu bicicleta, si in ultimul timp admir din ce in ce mai mult faptul ca se iese cu bicicleta in trafic, si se merge la job sau la cumparaturi cu ea; si mai mult de atat se fac tot felul de campanii de promovare a mersului pe bicicleta, campanii de promovare a stilului de viata sportiv si sanatos.
Am invatat sa merg singura pe bicicleta, fara rotite ajutatoare; cand nu aveam nici macar 7 ani (de acasa). Am imprumutat bicicleta unui baiat de la mine de la bloc, si am pornit intr-un ocol in jurul blocurilor din cartier. Si am mers .. liber, fara vreun moment de panica sau ezitare, chiar si in viraje.
De asta imi place sa merg cu bicicleta: simt vantul cum se joaca in parul meu, si ma simt libera.
Iarna nu pot iesi cu bicicleta in parc. Este si frig, si pot sa racesc; si totodata nici nu am cauciucuri de iarna pentru a pedala in voie. De aceea aleg sa fac sport in casa, pe bicicleta.

Care este stilul tau de viata?
"Mens sana in corpore sano" = O minte sanatoasa intr-un corp sanatos. Am studiat limba latina in liceu, fiind la clasa de filologie, si nu am ramas decat cu cateva zicatori. Zicatori care se aplica si astazi, si cat adevar graiesc ele; desi limba este moarta. sa este si citatul de mai sus. Sport, miscare, sanatate fizica si mentala.


Articol scris pentru etapa 20 a concursului SuperBlog 2012.

Niciun comentariu: