vineri, 23 mai 2014

Mituri ale Greciei Antice

Mituri ale Greciei Antice

repovestire de Diane Namm
dupa miturile clasice

editura Curtea VecheO carte frumoasa cu mituri si povesti despre zei si muritori, si cateva ilustratii semnificative.
Mi-a placut mult sa citesc despre Pandora, Echo si Narcis, Orfeu si Euridice, Dedal si Icar, Pegas si Belerofon.

Cel mai mult dintre toate mi-a placut povestea regelui Midas. Regatul sau era Frigia, tinutul trandafirilor. Intr-o noapte batranul Silenus, prieten al zeului Dionysos, s-a ratacit. Slujitorii regelui l-au gasit pe un pat de trandafiri, iar regele, dupa ce l-a ospatat bine, s-a oferit sa-l duca inapoi la prietenul sau. Drept rasplata zeul Dionysos i-a promis lui Midas ca ii va indeplini o dorinta.
Si asa invatam noi de ce este bine sa ai grija ce iti doresti!!

Fara a sta pe ganduri, Midas a spus: "Vreau ca tot ce ating sa se transforme in aur."
Si dorinta i-a fost indeplinita. Doar ca acest lucru a fost mai mult un blestem decat o binecuvantare. Orice bucata de mancare atingea sau orice sticla de bautura se transforma intr-o bucata de aur. Si pana sa isi dea seama de ceea ce se intampla, cuprins de emotii Medas si-a imbratisat fiica.
Fiind vorba de mituri din Grecia Antica, totul se termina cu tine.

Mi-a mai placut capitolul cu "Voi ce parere aveti?", o serie de intrebari pentru discutii, intrebari care ajuta sa privim oamenii, locurile si evenimentele din poveste sub diferite unghiuri.

O carticica frumoasa, pentru adulti si totodata pentru copii. Cartea Mituri ale Greciei Antice face parte din colectia "Cartile copilariei", si intr-adevar tare dor mi-a facut de copilarie, de carti cu povesti si de Legendele Olimpului.

Niciun comentariu: