marți, 19 noiembrie 2013

Khumba

Cum se cheama o jumatate de zebra? 
Zeb.

Un pui de zebra se naste cu dungi doar pe jumatate din trup. In tribul de zebre incolteste atunci ideea de semn rau si seceta. Si intr-adevar, de cand s-a nascut Khumba nu a mai plouat si zebrele nu au apa de baut.

Inainte de a muri, mama lui Khumba il incurajeaza pe fiul ei spunandu-i o poveste.
Numele lui Khumba inseamna piele. Povestea spune ca odata, demult, zebrele nu aveau dungi. Aveau toate aceeasi piele alba si frumoasa. Pana cand una dintre zebre a intrat in apa magica si a iesit dungata.


Khumba pleaca in cautarea apei magice, apa care spera el sa-l faca complet dungat asemeni celorlalte zebre. Doar ca apa magica se afla in pestera leopardului Phango.
Pe drum Khumba ii intalneste pe Mama V si pe strutul Bradley; mai intalneste o familie simpatica de suricate, un iepure si o turma de gazele haioase.


Unicitatea are pretul ei. 


Mi-a placut mult aventura lui Khumba si mi-ar placea sa o vad intr-o zi si in varianta subtitrata si sa-l aud pe Liam Neeson care ii imprumuta vocea sa leopardului Phango. Animatia m-a dus cu gandul la o alta animatie 3D frumoasa "Zambezia" si totodata la Cartea Junglei.
Animatia 3D Khumba poate fi vazuta incepand din 22 noiembrie. Filmul este distribuit de Ro Image 2000.

PS: Stiati ca semi-zebrele exista cu adevarat? Aceasta specie de zebre pe jumatate dungate se numeste Quagga si este pe cale de disparitie.

Niciun comentariu: