luni, 14 octombrie 2013

Les Saveurs Du Palais

Scriitorul Jean d'Ormesson a visat sa devina actor. Astfel, atunci cand i se propune rolul presedintelui Mitterrand in filmul "Haute cuisine" imediat intra in pielea personajului. Francois Mitterrand a fost presedintele Frantei intre anii 1981 si 1995.
Filmul este inspirat din povestea reala a chef bucatarului Daniele Delpeuch, totodata autoarea cartii "Mes carnets de cuisine, du Perigord de L'Elysee".


Presedintele isi dorea un bucatar care sa gateasca cat mai simplu ca la bunica acasa.
Hortense Laborie (Catherine Frot) a fost recomandata de catre persoane importante si ajunge la Paris, la Palatul Elysee ca bucatareasa privata a presedintelui. Inca din prima zi Hortense reuseste sa castige admiratia presedintelui.
Insa seful bucatariei centrale de la Palat nu o place deloc si incearca sa-i faca zile amare.
Timp de doi ani (1988 - 1990) Hortense Laborie a fost bucatareasa presedintelui. Viata amara pe care i-o faceau cei de la bucataria centrala, intrigile si rautatile de la Palat au determinat-o sa demisioneze.
Este emotionant si interesant momentul in care presedintele merge la bucatarie intr-o seara tarziu si sta de vorba cu Hortense, mananca trufe si beau impreuna un pahar de vin.


Cred ca in weekend-ul ce vine am sa petrec mult timp in bucatarie sa incerc cateva retete. "Haute cuisine" este un film interesant, o poveste frumoasa care iti face pofta de mancare, de ceva bun.
Haute cuisine ("Bucatareasa presedintelui") din 11 octombrie in cinematografe, distribuit de Independenta Film.

Niciun comentariu: