duminică, 16 martie 2014

Mandela

Long walk to freedom


Sa ne luptam pentru Africa!
Luptam! Luptam!

Pumnul strans semnifica Impreuna suntem puternici. 
Mi-a placut mult coloana sonora a filmului si puterea cuvintelor.


"Mandela: Long walk to freedom" este o cronica a vietii lui Nelson Mandela, incepand din copilarie in satul natal pana la obtinerea libertatii si investirea sa ca presedinte al Africii de Sud.
Prin ce a putut sa treaca acest om si totusi a avut puterea sa lupte pana la capat. Winnie, a doua lui sotie, il intelege si il sustine. Este emotionanta scena imbratisarii sotiei dupa 21 de ani de cand nu a mai atins-o. Emotionanta este si scena in care isi vede fiica dupa ani de zile.

Multi dintre noi probabil ati vazut filmul "Invictus". Este un film care mie mi-a placut enorm, dar este doar o bucatica din viata lui Madiba. Acolo l-am vazut pe Nelson Mandela doar ca persoana publica; in "Mandela: Long walk to freedom" il vedem si inainte de a deveni un luptator pentru libertate, pentru fratii sai, pentru tara sa.


Si.. festivalul DaKINO s-a incheiat. Filmul "Mandela: Long walk to freedom" a fost proiectat in ultima zi a festivalului, in premiera in Romania. In regia Justin Chadwick, filmul il are in rol principal pe Idris Elba.

Niciun comentariu: