duminică, 30 martie 2014

Noi 4

Noi 4

text: Lia Bugnar

Muzica: Ada Milea

Regia: Dorina Chiriac

Distributia: Maria Obretin, Ilinca Manolache, Lia Bugnar, Marius Manole

Teatrul Elisabeta



Vineri seara am fost la Teatrul Elisabeta. Aici am mai fost cu cateva zile inainte la un spectacol fain Le salon des enfants terribles, spectacol care s-a jucat in Sala Oglinzilor. De aceasta data, spectacolul "Noi 4" s-a jucat in Sala Mare, o sala spatioasa si frumoasa.

Noi 4 este povestea repetitiei unui spectacol de teatru. Un spectacol cu buget redus.
Cei patru actori sunt chiar patru actori care joaca intr-un spectacol cu buget redus. Au un text si un rol, insa intra atat de bine in pielea personajului incat se confunda cu acesta si se revolta impotriva dramaturgului. Iau propriile decizii si teatrul si viata se amesteca si se confunda. Pentru ca teatrul inseamna de fapt viata.

Maria este sotia inselata. Urmeaza sa se intalneasca la un pahar cu Otilia, cea care i-a furat inima sotului ei. O roaga pe Ilinca - cea mai buna prietena a ei - sa-i fie alaturi la aceasta intalnire, desi stie ca aceasta este amanta sotului ei.
Otilia, femeia din canal care miroase a acetona si cu care Victor isi imparte zilnic cele 4 sandwich-uri cu pate de ficat se dovedeste a fi .. chiar mama lui, cea care l-a parasit cand era mic, pentru a-i oferi sansa sa iasa din canale si sa duca o viata mai buna.


Un spectacol in spectacol. Noi 4. O comedie reusita, emotionanta, cu iz de telenovela, o prietenie superficiala, un adulter, o drama, lacrimi, crize, comic de limbaj si o poveste de viata.

Maria Obretin si-a trait drama impecabil, a plans tot spectacolul. Ca femeie, empatizezi cu ea, indiferent ca ai trait la randul tau o drama asemanatoare sau nu. Nu stiu cum a putut sa planga continuu, dar felicitari din tot sufletul!!
Lia Bugnar a fost o aparitie surprinzatoare in acest spectacol. Am mai vazut-o in cateva spectacole care fac parte din proiectul "Teatrul nu e o cladire", insa acest rol cred ca este de departe cel mai bun rol pe care l-a interpretat pana acum.
Ilinca Manolache este prietena superficiala, cea cu care o insala Victor pe Maria. Plange si ea, are sufletul sfasiat de durere pentru ca prietena ei a aflat despre ea si Victor, si totodata pentru ca Victor nu o mai vrea.
Marius Manole nu mai are nevoie de nicio prezentare. El interpreteaza stralucit rolul unui Victor chel, gras si balonat de la pateul de ficat.


Într-un interviu, Lia Bugnar descrie întâmplarea fericită din care s-a născut piesa de teatru Noi4: „Eram patru actori în curte la Green la o cafea și acolo limita e foarte mică între statul la o cafea și repetițiile pentru un spectacol. Și la un moment dat am zis: Dar nu mă duc eu acasă și scriu o piesă și mâine ne vedem în același loc și toți care vor veni și ne vor întreba dacă suntem la o cafea și noi le vom spune că repetăm pentru un spectacol? ”


Mi-a placut mult faptul ca echipa interactioneaza cu publicul, implicandu-l in poveste si in spectacol. Si mi-a placut mult faptul ca implica locatia, parca spectacolul a fost creat special pentru Teatrul Elisabeta.

Niciun comentariu: