joi, 28 martie 2013

accesoriul meu secret

Acum cativa ani, in cadrul unui festival de teatru, am ramas impresionata de o sceneta.
Un el si o ea - prima intalnire la un picnic. Stateau pe iarba si povesteau, cand ea vine cu ideea de a se cunoaste mai bine. Cum? Ea se uita in portofelul lui si analizeaza fiecare lucru, ii pune intrebari si el ii raspunde; iar el rasturna usor geanta ei pe patura si de asemenea analizeaza obiectele din aceasta. 
Cardul, banii, actele .. si incep surprizele. Portofelul lui ascunde un prezervativ, un biletel cu un numar de telefon si o singura litera in dreptul numelui - el nu mai stie ce este cu acel numar, o poza misterioasa cu o domnisoara (i-a spus ca e mama lui cand era tanara, ciudat??!!).
Geanta ei .. portofel, card, acte, un bilet de autobuz, o carte de vizita a unui medic (specialist nu scrie in ce), un ruj, o crema, cheile..cu un breloc cu nume de baiat .. 
Nu a fost niciun sarut la finalul intalnirii celor doi. Nu au lasat impresia ca se vor mai intalni vreodata. 

De atunci am mare grija ce port cu mine in geanta. Si nu pot sa spun ca ascund secrete in geanta mea. Geanta in sine este secretul meu, secretul - accesoriul cu care atrag privirile celor din jur.

Iubesc gentile si pantofii. Cred ca nimic in lume nu face o femeie mai sigura pe ea, mai frumoasa, si mai atractiva in fata cuiva, ca geanta si pantofii pe care ii poarta.
Geanta mea e cand rosie, cand neagra, cand maron, crem sau verde .... In functie de anotimp, de eveniment....
E incapatoare, si are multe buzunare/compartimente interioare.
Este simpla; si totusi are ceva unic, ceva care iese in evidenta (nu la modul grosolan) si o face deosebita: un fermoar sau un buzunaras exterior doar ca efect.
Port in ea cheile, portofelul, portfardul cu minuni: ruj, pudra, creion de ochi, un mini-parfum, leucoplast, etc;
ochelarii de soare ..
o carte - citesc in metrou, in bus, in locurile in care merg si trebuie sa astept ..
ceva dulce (un baton de ciocolata, de regula) ..
batistute de hartie .. servetele umede .. telefonul mobil .. stiloul ..

Ma caracterizeaza geanta pe care o port. Compartimentele interioare ma ajuta sa fiu organizata, sa imi asez toate lucrurile in ordine in geanta. Cheile au buzunarul lor; la fel telefonul mobil si stiloul. Cartea de asemenea are compartimentul ei. Ma simt comfortabila atunci cand am la mine tot ceea ce am nevoie; avand o geanta incapatoare.
Sunt o femeie independenta, sigura pe mine, libera. Imi place sa ma simt dorita si apreciata, si reusesc intotdeauna cu o geanta deosebita sa atrag privirile celor din jur, barbati si femei deopotriva.
Sunt o persoana pretentioasa, in materie de genti si pantofi in special. La Reeija insa am gasit intotdeauna geanta potrivita mie.
Eleganta la evenimente, casual in oras cu prietenii, office sau casual la birou .. aici depinde de zi - daca am o sedinta sunt office; daca e o zi mai lejera sunt casual, si atunci asortez si geanta cu tinuta vestimentara.


Articol scris pentru concursul Spring SuperBlog 2013.

Niciun comentariu: