miercuri, 12 martie 2014

La Doctor

Nu va speriati! Nu am patit nimic. Desi ne-am despartit de ceva vreme, am invatat sa respir singura, asadar sunt bine. Insa trebuia sa fac o schimbare. Am inceput cu parul. M-am vopsit, dar nu m-am regasit asa. Am continuat cu alte mici schimbari si parca niciuna nu a dat rodul mult asteptat. Intr-un sfarsit am realizat ca trebuie sa fiu eu, asa cum am fost mereu, cu el sau fara el. Trebuie doar sa schimb decorul.
Asadar, am decis sa redecorez.
Si am ajuns la Doctor Deco. Mai bine spus, a venit Doctorul la mine. Exista un magazin fizic in Bucuresti, pe Str. Blanari la nr. 12; dar am cazut de acord ca trebuie sa vina sa vada camera pentru a-mi oferi cele mai bune sfaturi.
Ne-am asezat la un ceai si am povestit putin.

Am nevoie de o camera calda. Trebuie sa aleg culoarea.. poate un verde pal .. sau un corai foarte foarte deschis? Sa vedem ce decoratiuni interioare imi recomada doctorul si apoi alegem si culoarea.

- Vreau o camera spatiosa si vreau sa fie cat mai simpla si aranjata cu gust. O biblioteca mare, de lemn, plina de carti, fara rame foto, fara figurine si fara lumanarele.

Doctor Deco vizualizeaza aranjarea camerei. Multe rafturi pline de carti, mai noi, mai vechi, frumos ordonate.
- Ai nevoie de ceva care sa invioreze camera! Un ceas de birou original. Sau un tablou abstract unicat.



- Aleg tabloul!, spun eu ferm convinsa. Desi,.. le-as putea alege pe ambele.
Imi plac mult ideile tale, Doc. Imi plac culorile. Parca ai intuit ca vreau o camera cat se poate de vie.

- Sa punem acolo jos in colt si niste flori. Si recomand cu drag doua ghivece medii de metal.



- Dar, Doctore.. la mine a murit pana si un cactus. (Se stie despre cactusi ca nu sunt asa pretentiosi.) Nu i-a placut ceva, desi la inceput parea sa-i mearga bine.
- Stai linistita, draga mea. S-a intamplat o data. Trebuie sa mai incerci, nu sa te opresti la prima cazatura. De altfel cactusii nu sunt prietenosi si deschisi, tu ai nevoie de flori blande.
- Bine, Doc. Incerc .. de nu va merge, imi vine mie o idee. Umplu ghivecele cu flori din hartie creponata.
- Sunt convins ca vei gasi tu cea mai buna solutie. Imi place ca esti vesela si optimista.

- Doc, as mai vrea pe celalalt perete un tablou. Imaginea unui mare oras: Londra sau poate Praga. Ce credeti?
- Sigur, chiar doua tablouri de dimensiuni mici s-ar incadra perfect.
- Daa. Tu chiar stii ce am eu nevoie!! Multumesc, Doctor Deco!


Dupa ce a plecat Doctor Deco am spart ceainicul. Era al lui Z. Imi voi lua un alt ceainic: unul cu pisici, pentru ca tot nu am pisica. Si ca bucataria mea sa fie complet utilata, imi voi achizitiona intreaga gama A cat on the roof - ceainic si ceasca, cana, prosopul de bucatarie, sortul si platoul.

Deco - un altfel de doctor de suflete mi-a dat din nou incredere in mine si putere. Mi-a readus lumina si culoarea in viata. Nu m-a costat o avere si mi-a facut placere sa beau cu el un ceai. O sa il vizitez si cu alte ocazii.
Doctor Deco este specialist in decoratiuni interioare, avand o gama larga de produse de calitate atent alese de la furnizori straini sau lucrate manual de artisti locali.  Un doctor care te asculta, te intelege si te vindeca.



Articol scris pentru concursul Spring SuperBlog 2014.

Un comentariu:

Anonim spunea...

sunt doctori...și doctori ;)
http://geluodagiu.wordpress.com/2013/11/04/amintiri-despre-viitorul-unei-vedete/
http://geluodagiu.wordpress.com/2013/11/04/amintiri-despre-viitorul-unei-vedete-2/