joi, 8 mai 2014

Calugarul mascat si adulterina

O poveste despre pasarea fericirii. Nu stim de unde vine, cat sta si incotro va pleca apoi. Trebuie doar sa ne bucuram de prezent, de fiecare moment in care pasarea este a noastra.

Calugarul mascat si adulterina vorbeste despre viata, despre fericire, despre iubire si adulter. Spectacolul de teatru pare a fi o repetitia aflata la inceputuri, decorul nu a ajuns; actorii abia daca au citit rolurile, nu se mai pune problema de inteles textul, iar regizorul (Ionut Iftimiuc) asteapta mai mult de la ei. Asistam practic la ce se intampla in culisele unui spectacol, cum se mimeaza febra, cum o pereche de chilotei sexy poate face parte din recuzita, cum regizorul tehnic te poate abandona, lasandu-te cu muzica tare s.a.
Ea (Maria Popovici) si El (Alexandru Minculescu). Ea, naiva, este cucerita de un El, grosolan.
Apare amantul, celalalt El (Stefan Nistor), imbracat cu o vesta de blanita alba, pantaloni albi cu dunga si o palarie roz, imprevizibil, fara maniere, gata sa-l omoare pe El pentru Ea. Celalalt El este deliciul publicului.



Calugarul mascat si adulterina

Regia: Cristian Bajora
Distributia: Maria Popovici, Ionut Iftimiuc, Alexandru Minculescu, Stefan Nistor


Spectacolul Calugarul mascat si adulterina este un spectacol marca In Culise Teatru Pub. O comedie usoara, de vara, care sper sa se joaca la terasa La Scena. Eu l-am vazut in Sala Mica din Club La Scena, o sala cu adevarat micuta, intima si prietenoasa. Totusi .. mi-ar fi placut sa fie un spatiu putin mai mare, sa fie mai multi spectatori.

In regia lui Cristian Bajora am mai vazut si alte spectacole faine In Culise: Prostii sub clar de luna, Frumoasa calatorie a ursilor panda povestita de un saxofonist carea avea o iubita la Frankfurt, Asa se intampla cu toti oamenii obisnuiti. Pe Maria Popovici si pe Stefan Nistor m-am bucurat sa-i revad pe scena, i-am mai vazut in cateva spectacole In Culise. Sunt actori frumosi, tineri, talentati si carismatici.

Niciun comentariu: