marți, 27 mai 2014

Intoarcerea lui Dorothy

Legendele din Oz: Intoarcerea lui Dorothy

Regia: Will Finn, Dan St. Pierre


Dorothy s-a intors acasa in Kansas City. Curand insa afla ca Oz este din nou in pericol, asa ca pleaca imediat sa-i ajute pe locuitorii taramului magic.

Calatorim alaturi de Dorothy prin Tinutul Dulciurilor si invatam ca nimeni nu este gras, doar ca nu are inaltimea potrivita.


Apoi traversam Regatul de Portelan si intelegem ca orice lucru poate fi lipit la loc cum era.
Si dupa o serie de peripetii ajungem in Oz.
Aici, alaturi de prietenii ei: catelusul Toto, Sperie Ciori, Leul si Omul de Tinichea, Dorothy il infrunta pe Jester maleficul. Si nu stiu cum se face ca am vazut o bucatica dintr-o poveste politica aici.....oare sunt singura care a remarcat acest aspect? Un bufon pune stapanire pe oras si toti locuitorii orasului devin niste marionete manipulate de el.


Reusesc oare Dororthy si brigada Minte-Inima-Curaj sa alunge intunericul din Orasul de Smarald si sa restabileasca armonia?


Vrajitorul din Oz, de L. Frank Baum este una din povestile dragi ale copilariei mele. M-am bucurat sa o vad pe Dorothy si sa ii ascult glasul dulce (voce imprumutata de Lora). Si m-am bucurat sa vad ce mai fac cei trei prieteni, cum isi foloseste Sperie-Ciori mintea, Leul curajul si Omul de Tinichea inima. As fi vrut sa vad mai mult brigada Minte-Inima-Curaj in actiune.
Bufnita si soldatul Bezea sunt foarte draguti, dar farmecul Regatului Oz raman Leul, Sperie Ciori si Omul de Tinichea.


Legendele din Oz: Intoarcerea lui Dorothy este un film despre prietenie, curaj si inteligenta. Un film colorat si plin de farmec, atat pentru cei mici cat si pentru cei mari.
Legends of Oz: Dorothy's Return din 23 mai in cinematografe, film distribuit de MediaPro Distribution. O frumoasa aventura in 3D.


Niciun comentariu: