vineri, 2 mai 2014

teatru: Mecanica inimii

In urma cu aproximativ 2 ani am citit o carte frumoasa. Mi-a placut mult, mi-a patruns in suflet, m-a emotionat, m-a facut sa rad si sa plang in acelasi timp. Este o poveste frumoasa despre iubire, pentru copii si pentru adulti totodata, un basm despre greutatile sufletului si despre vindecare. Intotdeauna ne vindecam, chiar daca ne ia ceva timp.

Aceasta poveste minunata a fost pusa in scena de talentata regizoare Chris Simion, la Teatrul Bulandra din Capitala, Sala Liviu Ciulei. Este un spectacol foarte bine realizat, un spectacol care transmite emotie si iti ofera o frumoasa lectie de viata.
Distributia este extraordinar de bine aleasa. Cine altcineva putea sa intre mai bine in rolul Magicianului Melies daca nu chiar Magicianul copilariei noastre, Marian Ralea.
Maia Morgenstern emana bunatate, grija si dragoste de mama. Medeea Marinescu este gingasa si fermecatoare, publicul o va indragi de la primul pas pe scena. Serban Pavlu este din poveste, acel baietel rautacios care il sicaneaza pe colegul sau doar pentru ca este diferit fata de ceilalti copii.
Marius Manole m-a lasat fara cuvinte, este un adevarat Jack, baietelul naiv care nu intelege ce este cu inima lui, vrea sa fie si el la fel ca toti ceilalti copii, vrea sa iubeasca.


Mecanica inimii

dupa Mathias Malzieu

la Teatrul Bulandra din Bucuresti

Regia: Chris Simion

Distributia:
Marius Manole - Jack;
Maia Morgenstern - Madeleine;


Medeea Marinescu - Dra Acacia


Serban Pavlu - Joe


Marian Ralea - Magicianul Melies




La nastere, micutul Jack are inima inghetata.
Pentru a-l salva, Madeleine ii pune in inima un mecanism de ceas. In fiecare dimineata trebuia sa-l intoarca cu o cheie, altfel putea sa adoarma si sa nu se mai trezeasca.
Madeleine se ataseaza foarte mult de Jack si nu vrea sa-l mai dea spre adoptie. Cu greu il lasa sa mearga si la scoala, atunci cand baietelul isi doreste lucrul acesta. Jack spera ca la scoala o va reintalni pe dra Acacia, micuta cantareata de care s-a indragostit la implinirea a 10 ani, cand Madeleine l-a scos pentru intaia oara in oras.
Madeleine ii da cateva instructiuni clare inainte de a incepe scoala:

1. Nu atinge acele.
2. Stapaneste-ti mania.
3. Niciodata, nici in vecii vecilor, nu te indragosti. Caci atunci, pentru totdeauna, acul care arata orele la ceasornicul inimii tale iti va strapunge pielea, oasele ti se vor sfarama, iar mecanica inimii se va strica iarasi.

La scoala, Jack afla de la Joe ca micuta cantareata a plecat in Andaluzia si dupa o bataie asa ca intre baieti, Jack fuge catre Andaluzia sa-si caute iubita. 
Ajutat pe magicianul Melies, Jack reuseste sa o gaseasca pe Acacia. Melies ii este alaturi micutului Jack, il ajuta, il sfatuieste. Daca lasi trecutul sa existe in prezent, el exista. Dar este foarte greu sa pastrezi langa tine pe cel drag; pentru ca nimeni nu poate regla, dupa bunul sau plac, mecanismul inimii. 



Viata merge inainte, dar asta nu inseamna sa fiu intru totul de acord cu ea. 


sursa foto: site-ul Companiei de Teatru D'aya

Niciun comentariu: