sâmbătă, 31 mai 2014

Maleficent

Maleficent

Regia: Robert Stromberg

Distributia: Angelina Jolie, Elle Fanning

Din 30 mai in cinematografe, filmul Maleficent este distribuit de Forum Film Romania


Una din povestile preferate ale copilariei mele, Frumoasa adormita este povestea printesei blestemate de ursitoarea cea rea sa cada intr-un somn adanc.
Te-ai intrebat vreodata ce se ascunde in spatele unei povesti? Ce se ascunde in spatele rautatii unui persoane? Ce trecut are, ce experiente dureroase au determinat-o sa fie asa?

Scenarista Linda Woolverton ne pune fata in fata cu trecutul Maleficei. "I-am creat un trecut care duce la momentul in care o blesteama pe micuta Aurora, trecand apoi de acel moment prin perspectiva lui Maleficent, pana la sfarsitul filmului. Dar este o reinventare, nu o simpla repovestire.", afirma scenarista.

Nu poti sa nu empatizezi cu Malefica. Experienta trista din trecut a schimbat-o si a determinat-o sa nu mai creada in dragostea adevarata.
Malefica a fost ranita profund de Stefan si acum, cand Stefan a ajuns rege, se razbuna pe el blestemandu-i fiica sa cada intr-un somn adanc la implinirea varstei de 16 ani. Din acest somn, printesa Aurora poate fi trezita doar de sarutul dragostei adevarate.

Pe parcursul anilor, Malefica o urmareste din umbra pe copila, o protejeaza, o priveste cum creste, cum se joaca, cum invata .. si prinde drag de copila. Aproape ca ar vrea sa inlature blestemul.
Dar Printesa Aurora cade in somnul ei adanc (si nu este spoiler, pentru ca stim cu totii povestea Frumoasei adormite, nu-i asa?) si Malefica este devastata. Se va trezi oare copila?
Dragostea adevarata nu este doar o poveste frumoasa, ea exista in multe forme. Asta ne invata Disney.


Angelina Jolie este perfecta in rolul Maleficent. Are atitudine, are talent si are privirea aceea malefica.
Actrita afirma "Am iubit-o pe Maleficent inca de cand eram mica. E personajul meu Disney preferat. Imi era teama de ea si o indrageam deopotriva."
Alaturi de Angelina Jolie, in film apar trei dintre copiii actritei: Vivienne Jolie-Pitt este printesa Aurora copil, iar Pax si Zahara apar in scene cameo.


Maleficent este povestea frumoasa din spatele povestii. Si daca atunci cand ai citit povestea nu te-ai gandit cum era Maleficent cand era o copila, acum ai sansa sa ii cunosti trecutul. Este un film reusit, deosebit, care mi-a placut mult si mi-ar placea sa merg sa-l revad.



2 comentarii:

Andrei spunea...

Ai spus ca empatizezi cu Malefica. Adica ti se pare normal ca din cauza unei experiente dureroase din trecut sa faci alti oameni fara nicio vina sa sufere? Gandeste-te unde s-ar ajunge la nivel mondial daca fiecare si-ar varsa tristetea pe altul in loc sa treaca peste si sa se bucure de partile frumoase ale vietii care e oricum prea scurta sa stai suparat.

Raluca U. spunea...

Da, empatizezi .. pentru ca acum intelegi de unde vine rautatea ei. Si cred ca oricine a trait cel putin o data o experienta dureroasa stie ca exista acea perioada in care nu te poti bucura de partile frumoase ale vietii. Atunci cand ti se taie aripile si nu mai poti zbura sa vezi lumea, ramai sa vezi doar ce este in jurul tau si in tine. Si doare.. nu?