luni, 26 mai 2014

Ne vom revedea in anul care a trecut

Sambata seara am fost pentru prima oara la Teatrul de Sufragerie.
M-am descaltat si am pasit sfioasa in sufragerie. Frumos amenajata in culori calde, sufrageria este primitoare si te face sa te simti acasa. M-am asezat pe o pernuta, pe covor si am asteptat cu emotie sa inceapa spectacolul.

Ne vom revedea in anul care a trecut este o poveste despre relatii, iubire si compromis. Oricine se poate regasi in aceasta poveste.

Doua cupluri din generatii diferite se afla in sala de asteptare a unui aeroport. Aparent, atunci se intalnesc pentru prima oara. Insa, cu exact un an in urma .. Rudy si Sorana s-au cunoscut fix in acel aeroport.
Stop cadru.
Si.. cate lucruri poate dezvalui un stop-cadru.



Ne vom revedea in anul care a trecut 

de Stefan Caraman

Regia: Alexandru Nagy

Distributia: Catalina Mustata, Gelu Nitu, Meda Victor, Mihai Smarandache


Pe Gelu Nitu l-am mai vazut in "Ionesco - cinci piese scurte", in regia lui Alexandru Dabija la Teatrul Odeon si in spectacolul "Casa Zoikai", in regia lui Alexandru Tocilescu la Teatrul de Comedie. Si pe Mihai Smarandache l-am vazut pe scena Teatrului Odeon, in spectacolul Pyramus si Thisbe.
Ma bucur mult ca am avut sansa sa le vad de aproape pe Catalina Mustata si pe Meda Victor.
Pe Meda Victor am vazut-o in doua filme romanesti, ambele in regia lui Horatiu Malaele: Nunta muta si Funeralii fericite, dar niciodata intr-un spectacol de teatru. De asemenea, pe Catalina Mustata am vazut-o numai in filme. Sunt doua actrite talentate care stiu sa captiveze publicul, sa se daruiasca lui si sa contruiasca emotii puternice.


Ne vom revedea in anul care a trecut este prima piesa de teatru jucata intr-un aeroport. Spectacolul a avut premiera in primavara acestui an, in incinta Aeroportului International "Henri Coanda" din Bucuresti.
Sa fie un nou concept teatru de aeroport? Foarte interesant. Este nevoie de mult curaj si pasiune sa duci teatrul acolo unde sunt sufletele pierdute, sufletele care au nevoie de o poveste, de o motivatie.


Piesa Ne vom revedea in anul care a trecut este cea de-a doua piesa din trilogia Aeroport. Autorul, Stefan Caraman afirma: " Este o piesa despre iubire, sau mai degraba despre iubiri; iubirile costa tocmai pentru ca sunt gratuite, ne fac placere pentru ca sunt dureroase si sunt vesnice tocmai pentru ca dureaza foarte putin. Cat un tranzit dinspre avionul de Hamburg spre cel de Praga."


Teatrul de Sufragerie este o experienta unica. Actorii sunt acolo langa tine, iar povestea este mai aproape de sufletul tau. O simti, o traiesti, respiri si vibrezi odata cu personajele.
Teatrul de Sufragerie a implinit sambata 2 ani de existenta.
La multi ani frumosi, cu multe spectacole faine si sufrageria plina de spectatori!
Teatrul de Sufragerie inseamna o echipa tanara, talentata si frumoasa, spectacole de suflet pentru suflet si multa pasiune. Pana acum, Teatrul de Sufragerie a castigat mai multe premii la festivalurile de teatru independent. In luna iunie a acestui an urmeaza sa plece in turneu, apoi intr-o binemeritata vacanta, iar din toamna va asteapta din nou la ei in sufragerie, pe Str. Grigore Cobalcescu nr. 51.

3 comentarii:

Andrei spunea...

De ce consideri ca in aeroport sunt "suflete pierdute"?

Raluca U. spunea...

In general cred ca sufletele calatorilor sunt ratacite. Vad multe, traiesc intens, si poate nici nu isi dau seama dar trebuie sa le fie si lor dor de acasa.

Andrei spunea...

Poate le e dor de casa si acolo merg. Poate e o necesitate sa lucreze departe de casa si sufletul lor e bine pozitionat undeva, nicidecum pierdut.