vineri, 9 mai 2014

#selfie


Aseara am fost la Premiera de Gala a filmului romanesc #Selfie. Am pasit pe covorul rosu si am servit un pahar de Martini Royale.
Apoi George, magicianul simpatic, ne-a invitat sa visam. George mai precizeaza ca la finalul filmului sa nu uitam sa ne deschidem telefoanele mobile. Genial!


Vlad Logigan este cel care a interpretat in film rolul magicianului. Pe Vlad Logigan l-am mai vazut pe scena, in spectacolul Tarelkin, la Teatrul Metropolis. Foarte talentat, carismatic si plin de umor, magicianul Selfie m-a fermecat intr-o fractiune de secunda. Si nu a fost de vina camasa foarte colorata.
De asemenea, in filmul #Selfie cascadoriile m-au impresionat mult. Cascadorii au dat dovada de mult curaj si au plonjat cu masina in mare, scena care efectiv iti taie respiratia. Aceasta cascadorie este realizata in premiera in Romania.


Filmul #Selfie m-a dus cu gandul la serialele adolescentei mele: "Helene et les garcons", "Saved by the bell", filme cu si despre adolescenti, povesti vesele si frumoase cu 3 fete si 3 baieti aflati la varsta la care cred ca sunt Nemuritori, invingatori din simpli visatori,/Nemuritori, in trenul vietii mereu calatori.


La Balul de Absolvire, trei prietene: Yasmine (Crina Semciuc), Roxi (Olmpia Melinte) si Ana (Flavia Hojda) decid sa plece la mare si sa celebreze prietenia lor pe viata. Dar mai au 2 zile pana la examenul de Bacalaureat, oare reusesc ele sa se intoarca la timp asa cum planuiesc?


Imi amintesc viata mea din liceu si nebuniile pe care le faceam atunci: campionate de whist sau remi si multa bere. Inainte de Bac, am plecat cu clasa sa petrecem o noapte la munte. Pana la urma, am ramas tot weekend-ul, asa fain ne-am distrat. Spre deosebire de fetele din #Selfie, noi mai aveam o saptamana pana la examen. Si tot spre deosebire de ele, eu am sunat-o pe mama atunci de la un telefon public din gara Sinaia, nu aveam telefoane mobile si nicio idee despre ce inseamna selfie si retele de socializare. Asa ca ne-am distrat fara #selfie si priviri indiscrete pe Instagram si Facebook.


Ana a fost crescuta doar de tata, un barbat strict, care nu o lasa sa-si urmeze visul: muzica. (Si ce frumos canta Flavia Hojda!!...)
Roxi a fost crescuta doar de mama, o femeie foarte permisiva si parca dezinteresata de soarta fiicei ei.
Yasmine are tot ceea ce isi doreste (bani, masina, o relatie cu profu' de istorie), mai putin prezenta si dragostea parintilor.

La mare, fetele cunosc 3 baieti care au venit aici sa petreaca o vara plina de distractie, cu banii obtinuti din furat. Practic asa se intalnesc adolescentii. George (Vlad Logigan), Mihai (Levent Sali) si Bogdan (Alexandru Calin) sunt in fata unui bancomat si asteapta prada.
Bogdan imi aminteste de Screech (Saved by the bell), George m-a fermecat din prima clipa cum spuneam mai sus, iar Mihai se identifica intocmai cu personajul, imi da cu adevarat impresia de mic infractor.



O comedie romaneasca altfel; aventurile si replicile savuroase mi-au readus emotia anilor de liceu si m-au facut sa-mi fie dor de mare, de Vama Veche. De Vama Veche, da, cei 6 adolescenti ajung aici pe plaja, isi pun cate o dorinta si inalta catre cer lampioane colorate. Oricat au vrut producatorii sa faca reclama (poate) statiunii Mamaia, mie imi este dor de Vama.

Femeia fara forme este ca pantalonii fara buzunare. N-ai unde sa pui mainile. 



#Selfie

Regia: Cristina Iacob

Filmul #Selfie este distribuit in Romania de MediaPro Distribution si ZAZU Film.

Coordonatorul de cascadorii: Razvan Puiu
Cascadori/Dubluri de actori: Andrei Vintileanu, Iliescu Mihai, Catalin Mancafa, Neagu Ionut, Petre Marin, Daniel Visan, Vali Tomescu.

Alaturi de cei sase tineri si talentati actori, ii regasim in distributie pe: Razvan Fodor (profu' de istorie), Alina Chivulescu (mama Roxanei), Razvan Vasilescu (tatal Anei), Mihaela Radulescu si Dan Chisu (parintii Yasminei), Florin Calinescu (politist).



Un comentariu:

Anonim spunea...

Un blog interesant. :D