vineri, 18 octombrie 2013

Les Films de Cannes a Bucarest

25-31 octombrie 2013
Ajuns la cea de-a patra editie, Festivalul Filmelor de Cannes la Bucuresti va avea loc in aceasta toamna la Cinema Studio, Cinema Pro si Cinema Elvira Popesco.
Programul festivalului il gasiti aici.
Peste 20 de filme sunt aduse anul acesta din selectia Festivalului de la Cannes. Multe din aceste filme nu sunt distribuite in cinematografele de la noi. Mie imi plac tocmai pentru ca sunt altfel, necomerciale, pentru ca este o ocazie unica sa le vezi pe ecran mare.

De neratat am auzit ca ar fi marele castigator de la Sundance: Fruitvale Station, in regia lui Ryan Coogler, dublu premiat la Sundance cu Marele Premiu al Juriului si Premiul Publicului si distins la Cannes cu Prix de l'avenir Un Certain Regard.
Eu nu vreau sa ratez un alt film drag copilului din mine: E.T. Extraterestrul, in regia Steven Spielberg. De altfel, mai avem doua filme in regia marelui Steven Spielberg in aceasta editie: The Sugarland Express (1974) si Duel (1971). La toate aceste trei filme ale sale intrarea este libera.
Evenimentul beneficiaza de sprijinul distribuitorului roman Independenta Film.

Pe toata durata festivalului la Meeting Point veti avea ocazia sa-i intalniti pe invitatii festivalului - regizorii straini - si sa participati la dezbateri.
Ne vedem acolo.

Niciun comentariu: