miercuri, 2 octombrie 2013

Thanks for sharing

Fiecare dintre noi este dependent de ceva: de blog, de retelele de socializare, de telefon, de jocuri, alcool, droguri, masini, shopping, de alergat sau mers cu bicicleta, sau chiar de sex.
Un om normal se gandeste la sex de 15 ori pe zi. 
Un dependent de sex de 15 ori pe .. ora. 
Tu de cate ori o faci? 
Eu nu sunt nici dependenta de sex, dar nu sunt nici om normal. Sunt bloggerita. :))

Dependenta de sex este o boala si se trateaza. Fiecare dependent are un sponsor, care il sustine moral si il ajuta sa depaseasca momentele grele. Dependentul trebuie sa mearga la intalniri, sa reziste oricarei tentatii si sa evite lucrurile, locurile si persoanele care il tenteaza.

Filmul "Tentatii (i)rezistibile" este o poveste despre viata, despre prietenie si dreptul la fericire, despre relatiile umane.
Adam (Mark Ruffalo) este consultant si este dependent de sex. Se trateaza de 5 ani de zile, iar sponsor ii este Mike (Tim Robbins) un tata cu probleme in familie. Fiul lui Mike, Dany (actorul Patrick Fugit) era dependent de droguri. A ales sa fie singur, nu sa se trateze intr-un grup - drept dovada ca se poate si asa. Cred ca e vorba de alegerea fiecaruia si de cat de puternica este motivatia sa de a renunta la dependenta pe care o are.
Neil (Josh Gad) este un medic la urgenta si nu poate rezista tentatiilor. Adam, sponsorul lui, parca nu il ajuta deloc. Insa il ajuta Dede. Dede (Pink) este o dependenta haioasa, te atrage in joc si danseaza alaturi de tine, pentru ca dansul elibereaza si ajuta.

Poate ca trebuia sa dansez (in ploaie) aseara dupa film.
Tu ce dependente ai si cum le tratezi?

Ca o paranteza, eu as fi ales termenul de mentor in loc de sponsor. Sponsor suna ciudat si te duce cu gandul la ceva material.
Multumim dependentilor ca ne-au impartasit experienta lor, este o lectie pentru noi spectatorii si ne ajuta sa meditam asupra dependentelor noastre, problemelor pe care le avem, sa meditam asupra solutiilor alese, deciziilor pe care le luam in viata.
Filmul "Thanks for sharing" este distribuit de Ro Image 2000 si poate fi vazut din 4 octombrie in cinematografe.