luni, 7 octombrie 2013

Simbolul pierdut

de Dan Brown

symbolon (simbol) este o tablita de lut cu inscriptii inventata in Grecia antica. Cand voiau sa pastreze informatii secrete, grecii le scriau pe o tablita de lut, pe care o spargeau apoi in bucati, depozitand fiecare fragment in alta parte. Astfel, secretul putea fi aflat doar atunci cand toate piesele erau reunite.

"A trai in lume fara a deveni constient de sensul ei este ca si cand ai rataci intr-o mare biblioteca fara a atinge nicio carte." din Invataturile secrete ale tuturor timpurilor
"Moise incornorat" al lui Michelangelo - elementul central al Bazilicii San Pietro in Vincoli, de la Roma.

Toate secretele cu adevarat valoroase sunt ascunse la vedere.
Tuturor ne e frica de ceea ce nu intelegem.


Peter Solomon ii da prietenului sau Robert Langdon o cutie mica pentru a o pastra cu grija. In cutie se afla un varf de piramida, insa Langdon nu stie acest lucru.
Intr-o zi Robert Langdon primeste un telefon. "Asistentul" lui Peter Solomon il cheama in Washington DC pentru o conferinta, si ii spune sa aduca cu el si mica cutie.
Ajuns in Washington DC, Robert Langdon afla ca nu exista nicio conferinta si mai mult de atat in mijlocul Capitoliului gaseste o mana: mana lui Peter Solomon.
Si astfel incepe o adevarata aventura in cautarea Piramidei si Misterelor Antice, descifrarii simbolurilor si salvarea lui Peter Solomon.
Warren Bellamy  - arhitectul Capitoliului, ii spune lui Langdon ca trebuie sa-l uite pe Peter si sa-i salveze secretul si piramida, nu viata.Katherine Solomon nu poate concepe asa ceva. Katherine nu isi doreste nimic mai mult decat sa-si salveze fratele. Si alaturi de Robert Langdon incearca sa descifreze misterul piramidei.

Astazi isi spunea Mal'akh. Inainte era Andros Dareios si traia pe insula Mykonos. Si inainte de a ajunge pe insula era Zachary Solomon, fiul lui Peter Solomon.
El este cel care astazi l-a rapit pe Peter si vrea sa gaseasca simbolul pierdut.


Piramida este o harta, ea protejeaza Misterele Antice - intelepciunea pierduta a tuturor timpurilor.


..toate culturile, in toate tarile si in toate timpurile, aveau in comun un singur lucru. Un creator. Ii atribuim nume diferite, chipuri diferite si ii inaltam rugi diferite, dar Dumnezeu este constanta universala a omenirii. Dumnezeu este simbolul pe care il impartasim cu totii...simbolul tuturor misterelor vietii, pe care nu le putem intelege. Anticii il slavisera pe Dumnezeu ca un simbol al potentialului uman nemarginit, insa simbolul acesta se pierduse in timp. Pana acum.  


Niciun comentariu: