joi, 31 octombrie 2013

Domnisoara Christina

Astazi de Halloween ma gandeam sa va spun o poveste infricosatoare. Dar mai bine va trimit la film sa vedeti o poveste fantastica.

"Domnisoara Christina" ecranizare dupa nuvela cu acelasi nume de Mircea Eliade.
Regia filmului este semnata Alexandru Maftei, iar in rolul lui Egor Paschievici il gasim pe Tudor Aaron Istodor.
Ioana Anastasia Anton interpreteaza cu maiestrie rolul Sandei. Mi-a placut mult jocul ei, a intrat in acea stare, a trait povestea si a transmis publicului teama ei vizavi de viata ei si a iubitului ei Egor, vizavi de matusa Christina si de ceea ce se intampla la mosie.
Ioana Sandu mi-a placut de asemenea pentru cum a intrat in rolul Siminei, micuta vrajitoare, cum spune basme infricosatoare, cum minte si iese din orice situatie.
Anastasia Dumitrescu (Domnisoara Christina) din pacate nu a reusit sa ma infioare, sa-mi transmita teama si sa ma prinda complice in povestea ei de dragoste cu Egor.
Maia Morgenstern a interpretat rolul Doamnei Moscu si nu cred ca are rost sa mai spun ceva despre talentul actoricesc al acesteia.



Egor Paschievici, pictor, si prof. Nazarie, arheolog vin la conacul familiei Moscu.
Dna Moscu are doua fiice: Simina si Sanda.

Egor este atras in mod misterios de portretul Christinei si noaptea ii apare in vis. Christina il iubeste si il vrea pentru ea.
Domnisoara Christina este matusa fetelor, care a murit de tanara in imprejurari neclare, in timpul rascoalei din 1907. Taranii spun ca acum este strigoi si aduce nenoricirea in sat: imbolnavirea copiilor, moartea animalelor.
Cand Egor realizeaza ca Sanda, iubita lui, este in pericol de moarte din cauza Domnisoarei Christina ia atitudine si omoara strigoiul.

Este intersanta viziunea regizorului cu privire la ce se intampla cu Egor, cum il chinuie peste timp blestemul Christinei.

Spuneam aici ca "Domnisoara Christina" de Mircea Eliade este un roman care trebuie citit. Si filmul "Domnisoara Christina"(2013), regia Alexandru Maftei, este un film care trebuie vazut. Mai ales daca ai citit cirtea si ti-a placut.
Filmul are premiera astazi, de Halloween si poate fi vazut incepand cu 1 noiembrie in peste 20 de orase din tara.

Inca de la prima secventa m-am intrebat unde a fost filmat. La finalul premierei regizorul ne-a destainuit ca parte din exterior a fost filmat la Bacau, la Palatul Ghika din Dofteana.


Niciun comentariu: